5 razloga zašto je vašoj web stranici potrebno redovno održavanje

Današnje tržište je takvo da je posedovanje web sajta postalo nužno ako želite da u svom poslovanju ostvarujete visoke rezultate. Na sajtu potencijalnim kupcima možete na najbolji način predstaviti vaš posao, vaš proizvode i usluge koje nudite, vaš brend. 

Međutim, baš kao i svaka mašina sa puno pokretnih delova, tako i vaša web stranica zahteva redovno održavanje i optimizaciju, ne samo radi postizanja boljih performansi, već i kada je u pitanju internet bezbednost same web lokacije, ali i posetilaca. 

Evo nekoliko razloga zašto je svakoj, pa i vašoj web stranici potrebno da je redovno održavate kako bi bila što funkcionalnija, a korisnici dobili najbolje korisničko iskustvo.

#1 Besprekorno korisničko iskustvo

Rad web stranice bez grešaka i bagova, ali i lep interfejs su od ključnog značaja za pozitivno korisničko iskustvo. Svakoga dana korisnici na internetu imaju sve više zahteva i njihova očekivanja su sve veća, a web stranice i sama izrada sajtova postaju sve složeniji, sa sve više podataka. Redovno održavanje, odnosno ažuriranje sajta, obezbediće korisnicima da budu angažovani i zadovoljni dok su na vašoj web lokaciji. Drugim rečima, svaki posetilac dobiće besprekorno korisničko iskustvo, a to i je upravo ono što želite i vi i korisnici.   

Dalje, objavljivanje novog sadržaja koji prati trendove i kojim se korisnicima daju kvalitetne informacije i saveti je takođe od presudnog značaja za predstavljanje poslovanja i brenda

Zato, ako želite i tražite načine da transformišete posetioce u lojalne kupce, redovno održavanje web stranice je faktor koji definitivno morate uzeti u obzir.

#2 Dobijate poverenje kupaca

Pošto je dizajn web stranice jedan od prvih utisaka koje kupci stiču kada je u pitanju onlajn poslovanje, loše napravljen i održavan sajt može narušiti reputaciju ozbiljnog igrača na tržištu. Optimizovan sajt poboljšava korisničko iskustvo i generiše više saobraćaja, a dobro održavana web lokacija može poslužiti kao vizuelni prikaz vrednosti vaše kompanije i brenda. 

Naš savet je da kada je u pitanju izrada web sajtova i optimizacija, koristite usluge profesionalaca.

#3 Povećana bezbednost web sajta

Redovno održavanje sajta pomaže da se smanje bezbednosni rizici, odnosno da se web lokacija zaštiti od mogućih pokušaja hakovanja i neovlašćenog pristupa. Zato je od velike važnosti da se pravilno shvati obaveza redovnog održavanja sajta. 

Što se tiče klijenata, neki od načina da zaštitite njihove podatke uključuju postavljanje jakih lozinki, pa čak i njihovo povremeno menjanje, ali i ažuriranje softvera kako bi se ubacile zakrpe koje su se u međuvremenu pojavile na tržištu. 

#4 Poboljšava rangiranje u pretraživaču

Ako se web sajt ne održava redovno, manja je verovatnoća da će se pojaviti pri vrhu rezultata pretrage, a to je glavni cilj koji firme koje se prezentuju na internetu žele da ostvare. Drugim rečima, ako je internet prezentacija neke firme ili biznisa na drugoj, trećoj ili četvrtoj stranici rezultata pretrage, potencijalni kupac će teško odlučiti da je potraži i otvori, odnosno biće mu skoro nevidljiva. To znači i manje klijenata i manji obim prodaje. 

Pokretanje bloga i njegovo stalno ažuriranje je jedna od dobrih načina da uvek ostanete u kontaktu sa svojim klijentima, a redovno postavljanje novog i kvalitetnog sadržaja “govori” Google-u da se na vašem sajtu nalaze informacije koje su relevantne za ključne reči pretrage. Samim tim, Google će bolje rangirati sajt. 

#5 Povećana brzina rada sajta

Niko ne voli da čeka da se stranica koju želi da poseti otvara dugo. Čak i ako se na sajtu nalaze sjajni proizvodi ili informacije koje mogu rešiti problem ljudima koji pretražuju, sporo učitavanje, može naterati posetioce da odustanu pre nego što se stranica otvori. Kako biste ubrzali rad sajta, od vitalnog značaja je da identifikujete problem i rešite ga što je moguće brže.

Brojni su faktori koji mogu uticati na brzinu otvaranja stranice, od veličine datoteke, vremena odaziva servera ili količine saobraćaja. Srećom, optimizacijom performansi možete rešiti puno stvari, one koje smo naveli, ali i smanjenje fotografija, minimiziranje skripti ili kombinovanje CSS datoteka. 

Održavanje sajta je sastavni deo posla kako bi jedna web lokacija radila nesmetano i izgledala sjajno. Svi gore navedeni razlozi su savim dovoljni da bi ste se ozbiljno pozabavili redovnim održavanjem. Nije dovoljno samo napraviti internet stranicu i pustiti je u etar. Bezbednost, brzina otvaranja i optimizacija sadržaja na stranici su zaista važne kako biznis koji sajt predstavlja ne bi trpeo gubitke. 

976 одговора на „5 razloga zašto je vašoj web stranici potrebno redovno održavanje“