9 aplikacija za negu kose i izbor frizure

Sigurno ste svi jednom bili u dilemi kada je kosa u pitanju. Ne znate koja je frizura najbolja za vas? Evo 9 aplikacija koja vam mogu pomoći.

Kada se odlučimo da nam treba promena, često smo u dilemi koji izbor napraviti. Kada je kosa u pitanju, mnogi od nas našli su se u sličnoj situaciji. Promenili bismo frizuru, ali nismo sigurni kako bi nam stajala drastična promena.

Sada, međutim, postoji način da predupredite neprijatna iznenađenja. Uz pomoć aplikacija za smartfon možete lako predvideti kako bi vam stajala kraća, odnosno duža kosa, kao i da li je ta tirkiznoplava baš pravi izbor za vaš imidž.

Sve aplikacije uglavnom rade po sličnim principima i relativno su jednostavne za korišćenje. U većini slučajeva, možete koristiti svoje fotografije ili pak možete uslikati jednu kroz kameru koju nudi aplikacija. Bitno je da aplikacija može očitati vaše lice jasno, i uglavnom zahteva od vas da se vidi celo lice, bez bilo čega na njemu (naočare, šiške, maske itd.)

Evo 9 aplikacija koje vam nude mogućnost da promenite izgled ali i po koji savet za stilizovanje i negovanje kose.

Hair Style Changer

 

Hair Style Changer jedna je od najpoznatijih aplikacija koje se tiču kose. Mettletech osmislio je ovu aplikaciju tako da sadrži više od 50 frizura i za žene i za muškarce koje možete isprobati. Sve što treba da uradite je da učitate svoju sliku.

Aplikacija funkcioniše po principu klasičnih perika koje možete isprobavati na svom licu, a za muškarce u ponudi su i razni modeli brkova i brada. Sve ove frizure podeljene su u kategorije koje se  tiču i dužine i boje kose.

Ono što je ističe jeste i jedinstvena tehnologija koja vodi računa o tome da frizura prianja uz vaš oblik lica, a da pritom ne deluje neprirodno.

Aplikacija je besplatna, a jezik koji koristi je engleski.

Celebrity Hairstyle Salon

 

Još jedna aplikacija koja nudi slične uslove kao i prethodna jeste Celebrity Hairstyle Salon. Nju nam donosi ModiFace i takođe je veoma popularna među korisnicima android telefona.

Na raspolaganju vam je pregršt različitih frizura i više od 20 nijansi među kojima se krije baš ona koja je pravi izbor za vas. Pored standardnih frizura, ova aplikacija nudi i frizure poznatih, pa možete eksperimentisati sa raznim stilovima sa crvenog tepiha.

Aplikacija sadrži opciju da uporedite svoju fotografiju pre i posle promene. Takođe, jedna od funkcija dozvoljava vam da „očešljate“ svoju kosu kako bi vam izabrani model što bolje pristajao. Sa svojim izgledom možete eksperimentisati i tako što ćete izabrati neke od aksesoara koje su u ponudi, poput šešira, nakita, naočara itd.

Kao i prethodna aplikacija, i ova je besplatna, mada sadrži opciju kupovine kroz aplikaciju. Jezik aplikacije je engleski.

Aesthetica
Izvor slike: Aesthetica.rs

Virtual Makeover

Jednu od najpoznatijih i najpopularnijih aplikacija takođe nam donosi ModiFace, a ona se zove Virtual Makeover. Pored mogućnosti da isprobate nove frizure, aplikacija ima i široku ponudu kozmetike i šminke, te vaša virtuelna promena imidža može biti potpuna. Na raspolaganju vam je više od 2000 nijansi šminke, te 80 i više frizura i boja kose.

Ono što ovu aplikaciju ističe u moru drugih je neverovatna uverljivost. Sistem je dizajniran tako da sve promene vrši na realističan način, pa vaš preobražaj neće izgledati veštački. Virtual Makeover može se pohvaliti poslednjim algoritmom za prepoznavanje lica, pa možete biti gotovo sigurni u sjajne rezultate.

Takođe, imate i širok izbor nakita, šešira i drugih pratećih stvari, a tu je i niz frizura poznatih ličnosti koje možete isprobati. Takođe, pružen vam je i uvid u sve proizvode koje iskoristite na svojoj slici, pa se tako možete informisati i o nezi kose.

Aplikacija je besplatna, sa opcijom kupovine kroz nju, a radni jezik je takođe engleski.

Mary Kay Virtual Makeover

Od kompanije Mary Kay stiže nam još jedna aplikacija za promenu imidža sa istim imenom kao i prethodna. Mary Kay Virtual Makeover nudi slične opcije kao imenjakinja iz ponude ModiFace-a, uz pojedine razlike.

Različite frizure možete isprobavati na svojoj slici ili na modelima. Takođe, u ponudi je i šminka, pa možete osmisliti čitav izgled, a ne samo novu frizuru. Izbor koji ova aplikacija nudi je zaista neverovatan, pa vas tako čeka preko stotinu frizura i nijansi kose.

Takođe, u ponudi je i potpuni automatski preobražaj tako što ćete izabrati jedan od već pripremljenih izgleda koji je za vas napravila kompanija Mary Kay. Svaki od ovih odgovara određenom godišnjem dobu ili svečanoj prilici, pa vam mogu biti zgodna inspiracija za neke posebne prilike.

Svi proizvodi koje upotrebite su vam dostupni, bilo da želite više informacja o njima i negovanju kose ili da želite da napravite spisak za kupovinu.

Aplikacija je besplatna i, za razliku od prethodnih, prepoznaje više jezika.

Hair Styles and Haircuts

Peekaboo nam, s druge strane, donosi aplikaciju koja objedinjuje sve što vam je potrebno za kosu. Osim frizura koje podrazumevaju promenu dužine, Hair styles and Haircuts nudi vam i različite frizure koje možete napraviti kod kuće. Pored samih frizura i opisa istih, u ponudi su i video tutorijali koji vas mogu naučiti kako da iste i napravite.

Aplikacija sadrži preko 900 frizura i tutorijala, a ima i opciju da svoje omiljene frizure sačuvate. Kada ih jednom sačuvate, ove frizure i tutorijale možete pogledati i onda kada nemate pristup internetu.

Štaviše, aplikacija nudi frizure i za muškarce i za žene, a u pripremi su i neke nove funkcije od kojih bi se neke mogle nesumnjivo ticati i nege i proizvoda za kosu, pa se korisnici raduju novim tutorijalima.

I ova aplikacija je besplatna, premda ima opciju kupovine unutar same aplikacije. Jezik aplikacije je engleski.

Hair Color Studio

Ukoliko vas ne zanimaju frizure kao takve, ali razmišljate o promeni boje kose, onda je Hair Color Studio aplikacija za vas. Dolazi nam takođe iz ModiFace-a, koji se već ustalio kao jedna od vodećih kompanija kada su aplikacije i lepotu u pitanju.

Ono što je jedinstveno za ovu aplikaciju jesu realistične boje, a čitavom utisku pomaže i to što ne koristite perike koje nude ostale aplikacije već virtuelno menjate boju sopstvene kose. Jedino što treba da uradite jeste da ucrtate linije svoje frizure i aplikacija će promeniti obeleženi deo vaše kose.

Aplikacija nudi preko 20 finih nijansi farbi, a za vas su spremili i više od 15 filtera i desetinu naslovnih strana magazina, pa se usput možete osetiti i kao prava zvezda. Kao i u prethodnim aplikacijama koje potpisuje ModiFace, pružen vam je uvid u izgled pre i posle transformacija, pa možete uporediti svoj sadašnji stil sa onim koji ste izabrali.

Pored svega ovoga, aplikacija ima i efekat ogledala, a nudi i različite ukrase i aksesoare.

Kao i prethodne, i ova aplikacija je besplatna i na engleskom jeziku je.

Change My Hair

Još jedna aplikacija koja podržava i ženske i muške modele frizura je i Change My Hair koja dolazi iz kompanije Pai_Techno Groups. Frizure možete menjati od muških do ženskih sa istim licem, a da ne morate da krenete ispočetka. Druge aplikacije često ne nude ovakav uniseks izbor.

Takođe, aplikacija nudi i da vršite promene na određenoj perici koju izaberete, pa tako sami možete dodatno podešavati dužinu, volumen, boju i nijansu kose, ali i rotirati frizuru po želji.

S obzirom na to da je prilično jednostavna za korišćenje i ima jasan interfejs, ova aplikacija može biti sjajna za početnike i za one koji tek uče da se snalaze sa android telefonima.

Aplikacija je na engleskom i besplatna je i time što ne eksperimentišete uživo suštinski negujete kosu.

Hair Photo Fun – Hair Change

Još jedna aplikacija za android je i Hair Photo Fun – Hair Change i nudi vam opciju drastičnih promena frizure i boje kose.

Svoju popularnost ova aplikacija duguje tome što je neverovatno zabavna za korišćenje jer nudi pregršt frizura od kojih su neke smelije nego što biste očekivali. Tako da, ukoliko ste zamišljali sebe sa divljom frizurom i otkačenom bojom kose, evo prave aplikacije za vas.

Ova aplikacija je laka za korišćenje, a nudi vam izbor frizura i za decu i za odrasle. Princip po kome funkcioniše je takozvani face in the hole, a koji podrazumeva da treba da ubacite sliku svog lica u ram sa frizurom.

Na raspolaganju su vam razne opcije za modifikovanje slika, kako biste što bolje namestili sliku tako da ram prianja uz vaše lice. Kvalitet slike je zagarantovan, pa ovom aplikacijom možete prevariti i najbliže, a da vam poveruju iako znaju da ne biste nikad odabrali baš takvu frizuru.

I za ovu aplikaciju, kao i za prethodne, važi da je besplatna i da je na engleskom.

Style My Hair

Konačno, L’Oréal Professionnel donosi nam Style My Hair aplikaciju, koja je vaš lični profesionalni savetnik za stilizovanje i negu kose dostupan nadohvat ruke.

I u ovoj aplikaciji dostupne su vam brojne frizure, bilo za šišanje ili stilizovanje kose. Takođe, u ponudi vam je i širok izbor L’Oréal-ovih nijansi, pa ova apliacija može biti savršena da isporbate farbe pre nego što se odlučite na pomenu boje kose.

Pored saveta za negu i stilizovanje kose koje aplikacija nudi na dnevnoj bazi, dostupni su vam i najnoviji trendovi i frizure koje su poznate ličnosti nosile na raznim premijerama i važnim događajima pre samo nekoliko dana.

Funkcija koja je izdvaja od ostalih je i mapa frizerskih salona koje je sertifikovao L’Oréal, pa tako možete pronaći i novog frizera u slučaju da vam je potrebna promena ili da se nađete u nepoznatom gradu.

Aplikacija je besplatna, a radni jezik je engleski.

КатегоријеRazno

4 одговора на „9 aplikacija za negu kose i izbor frizure“

  1. طراحی‌های ما به صورت سفارشی و اختصاصی برای هر مشتری بوده و بنابراین منظور از وب‌ سایت‌های سفارشی، طراحی آن نیست. دلیل اینکه به این سایت‌ها سفارشی گفته می‌شود، خدمات ویژه‌ای است که برای طراحی آن خواسته می‌شود. معمولا افرادی که سفارش طراحی سایت را می‌دهند، شرکت و سازمان‌هایی هستند که می‌خواهند بخشی از سیستم کاغذی یا اکسل شرکت را به صورت نرم‌افزارهای موجود در وب سایت انجام دهند و یا استارت آپ‌هایی هستند که می‌خواهند یک ایده جدید و خاص را از طریق بسترهای نرم‌افزاری سایت اجرا کنند.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *