Ako Vam u posetu dolaze prijatelji iz inostranstva, priuštite im pravi užitak i odvedite ih na najbolji doručak u Beogradu

Kada nam u goste dolaze prijatelji iz inostranstva svi mi osećamo potrebu da im pokažemo najbolje strane Beograda. Pretvaramo se u turističke vodiče i vodimo ih u obilazak znamenitosti. Ovi obilasci obično traju po ceo dan ili makar veći deo dana, kako bi stigli sve da obiđemo.

U toku obilaska se trudimo da našim gostima priuštio i pravi gastronomski užitak i upoznamo ih sa lokalnom kuhinjom, što u Beogradu zaista nije teško, s obzirom na količinu odličnih restorana sa vrhunskom ponudom. Ako i Vama dolaze gosti kojima želite da pored kulturno istorijskih spomenika pokažete i gastronomsku scenu prestonice, pre obilaska svih znamenitosti, započnite dan tako što ćete ih odvesti na najbolji doručak u Beogradu. 

Gde je najbolji doručak u Beogradu?

Na ovo pitanje je teško odgovoriti jer se ne može odabrati samo jedan restoran ili jedna pekara. Odabir mesta za najbolji doručak u Beogradu zavisi i od ličnih afiniteta i navika. 

U Beogradu je doručak dugo bio zanemaren kada je ponuda restorana u pitanju, jer se podrazumevalo da svi doručkuju kod kuće, a da u restorane odlaze isključivo na ručak ili večeru. Oni koji nisu stizali da jedu pre posla su doručak kupovali na trafikama, i to su uglavnom bile kifle, perece, slani štapići i jogrut. 

Ova praksa kupovine doručka na trafikama je zamenjena odlaskom u pekare, pa su se u jednom trenutku mogli videti ogromni redovi ispred najpoznatijih pekara i to u vreme odlaska na posao i u školu.

Tek kasnije se razvila praksa odlaska na doručak u restorane, i ovo se i dalje najčešće praktikuje vikdendom. Mnogi restorani u Beogradu su zbog toga proširili ponudu za doručak, pa se sada i van kuće mogu pojesti domaći specijaliteti, kao što je kačamak ili proja sa sirom.

 Dakle, kada planirate da svoje goste iz inostranstva odvedete na doručak, imate širok izbor. Na primer, neko za doručak voli da pojede samo voće ili nešto lagano poput pahuljica. Ukoliko Vaši prijatelji ne žele da jedu tešku hranu ujutru, na doručak ih možete izvesti u neki od restorana koji u ponudi imaju fit, zdrave, zdrave obroke. Postoje lokali u Beogradu koji su se specijalizovali isključivo za ovu vrstu kuhinje, pa bi pre nego što Vam stignu gosti trebalo da istražite ponudu.

Bogat doručak u restoranu

Ako kalorije i masti nisu problem, svoje goste na doručak treba da odvedete u neki restoran u kom će moći da probaju domaće specijalitete. Ovi restorani imaju široku ponudu, pa ćete moći da birate između omleta, prženica, raznih sendviča, kačamaka sa slaninom, uštipaka ili gibanice i jogurta. Mnogi restorani, za prave gurmane koji vole da imaju jak doručak, nude i klasičan engleski doručak (jaja, kobasice, pečurke, pasulj, paradajz i slaninu). 

Doručak na svežem vazduhu

Za autentični doživljaj uvek možete odabrati i neku pekaru. Svojim gostima ponudite da probaju pite od domaćih kora ili burek i jogurt. Ako ne želite da jedete u pekari, pronađite neki obližnji park ili idite do nekog šetališta pored reke i pojedite doručak na svežem vazduhu. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *