Blagodati pametnih telefona

Danas ne možemo da zamslimo život bez pametnih telefona. Oni nam pružaju široku mogućnost za rukovanje i funkcionisanje u životu. Aplikacije poput Facebook, YouTube, Instagrama danas su neizostavni meniju u svakom pametnom telefonu.

Novi ili polovni mobilni telefoni

Često se raspravlja o tome da li su bolji za kupovinu novi ili polovni telefoni. Prvi, pobornici kupovine novih telefona su potpuno u pravu kada navode da baterija traje duže, memorija sistema je „čistija“, kamera perfektno radi itd… ali ni oni koji su više za kupovinu  polovnih telefona imaju pravo kada kažu da niža cena telefona ne mora da znači i lošiji kvalitet. Često se desi da su polovni telefoni i te kako dobar izbor. Jer sistem može da se očisti, kamera takođe, a baterija da se zameni i takoda dobijete skoro nov telefon za manje novca. Bilo kako bilo svi pametni telefoni imaju neke iste mogućnosti. U nastavku vam navodimo sve što možete da izvete na svim pametnim telefonima.

Sakrivanje broja na telefonu

Pametnim telefonima možete sakriti svoj broj prilikom poziva, pa tako osoba prilikom poziva ne zna vaš broj telefona. Ovo je posebno pogodno ukoliko pozivate neku firmu da se informišete o nekom proizvodu i ne želite da vaš broj ostane u njihovoj bazi. Na taj način možete da izbegnete dosađivanje od strane te firme o raznim promocijama koje nude. Ovo važi za sve mreže koje postoje na teritoriji Srbije i postoje dva načina da sakrijete broj prilikom pozivanja.

Jedan način je da podesite svoj pametan telefon u delu koji se tiče podešavanja. Drugi način je unos koda #31# i nakon toga kucate broj telefona koji želite da pozovete. Ovaj kod uvek unosite pre pozivanja, ne možete jednom da unesete kod i da svaki sledeći poziv bude sakriven. Ukoliko taj kontakt imate u telefon taj broj će se prikazati na ekranu vašeg pametnog telefona.

Na ekranu kontakt telefona koji pozivate pojaviće se natpis „nepoznato“, dakle ne postoji mogućnost da osoba koju pozivate vidi vaš broj. Ne postoji način da saznate ko vas tačno poziva sa nepoznatog broja, ali postoje aplikacije uz pomoć kojih možete da blokirate broj koji vas uznemirava.

Uz pomoć pametnih telefona možete pratiti aktuelne filmove i serije

TV program aplikacija nudi mogućnost da saznate koji se to trenutno film ili serija emituje, o čemu se tačno radi ili kada počinje utakmica koju želite da ispratite. Moguće je napraviti i podsetnik koji će vas alarmirati deset minuta pred program koji želite da gledate. Ova aplikacija je vrlo jednostavna za rukovanje, uz svega par klika možete da saznate šta se to emituje na televiziji, takođe nudi i detaljan sadržaj programa koji će se emitovati u naredna dva dana.

Preko ove aplikacije možete da vidite sadržaj svih programa kako onih sa nacionalnom frekfencijom tako i onih koji se emituju preko kablovskih operatera. Kanali su sortirani prema kategorijama. Dodirom na određeni program prikazuju se informacije u vidu opisa, tipu programa. Za određeni tip programa kao što su serije i filmovi možete pogledati i promo video, i tako se možete dodatno upoznati sa sadržajem.

Ocene gledaoca i recenzije su takođe vidljive preko ove aplikacije, pa za one koji žele da kvalitetno provedu svoju vreme aplikacija TV program može biti od bitno značaja. U delu koji je označen kao podsetnik možete videti sve svoje podsetnike koje ste imali na aplikaciji, i samo jednim klikom možete ih ukloniti.

Baterija kod pametnih telefona

Pametni telefoni se stalno koriste, i tako retko koja baterija ne nakom telefonu može da potraje. Zato treba voditi računa u njenom ekonomičnom korišćenju kako bi nas telefon poslužio tokom celog dana. Na svim pametnim telefonima postoji opicja za uštedu baterije, aktivaranjem te opcije vi štedite bateriju na telefonu. Isključivanjem dodatnih opcija poput blututa, interneta, lokacje, skrin rotacije štedite svoju bateriju na telefonu. Zato vodite računa o ovim stvarima kako ne biste došli u situaciju da vas telefon izda onda kada vam je najpotrebniji.

КатегоријеRazno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *