Idealna kancelarija koja privlači poslovne partnere

 

Pravilnim uređenjem poslovnih prostorija može se ostaviti pozitivan utisak na saradnike i klijente tako da se brže odluče na saradnju sa vama.

Kancelarija treba da odaje utisak profesionalizma, ali i srdačne radne sredine. Sterilna radna okruženja ne odgovaraju ni zaposlenima ni klijentima ni poslovnim partnerima, pa je važno stvoriti idealnu kancelariju koja odgovara svima.

Obojite radni prostor

Svetli zidovi, svetli tepisi, jednoličan nameštaj – to je pravi primer kako ne treba urediti kancelariju! Prošlo je vreme kada je rad u takvim prostorima predstavljao standard, došlo je vreme da se stvori prijatna radna atmosfera kroz unošenje boja u prostor.

Bilo da je reč o velikim ili manjim kancelarijama zanimljivi detalji će oplemeniti prostor i biti prijatnije mesto za sastanke sa poslovnim partnerima i klijentima. Dekoracija zidova sa slikama je uvek dobar izbor. Birajte motive koji vam se dopadaju jer slike nisu samo dekor već prozor u drugi svet iz koga crpe drugačiju energiju i obogaćuju prostor. Ono što se može uraditi jeste da se ramovi prilagode ukupnom konceptu dizajna prostorije i sve će biti skladno.

Promena kancelarijskog nameštaja nije uvek opcija, a nije ni potrebno. Mogu se zameniti samo neki komadi poput stolica koje sada imaju zanimljivu boju i oblik pa da budu i udobne i osveže kancelariju.

Zamenite brave za vrata

Mala, ali efektna promena nastaje kada se zamene brave za vrata sa nekim zanimljivim modelima koji će ostaviti utisak i pre nego što se uđe u poslovni prostor.

Brava na vratima se prva „rukuje“ sa vašim posetiocima i može da bude neprimetna, ali i da odmah izazove reakciju. Ako su u pitanju spoljna ulazna vrata brava može biti masivna, od kovanog gvožđa, a ako je reč o biranju brave za vrata za unutrašnji prostor može se kombinovati neki zanimljiv model od kombinacije stakla i plastike, okrugle brave i neobične boje. Maštovitost će se isplatiti.

Poslovne prostorije, ali ne i magacin

Sasvim je u redu da se tokom radnog vremena svuda nalaze fascikle, dokumenti, ali se treba truditi da se sve nepotrebno odlaže u adekvatan prostor za to.

Najbolje bi bilo da se poslovni saradnici primaju u delu koji je prilagođen za to, uz nekoliko odabranih komada nameštaja koji će usmeriti govornike da otvoreno i srdačno razgovaraju o svemu. Današnji moderan nameštaj je minimalistički, visokih nogara i udoban za sedenje, što je upravo ono što vam treba. 

Ali pošto je većina kancelarija po principu otvorenog koncepta znači da se svaki kancelarijski sto i prostor mora držati urednim jer će to biti jedini način da poslovni partneri steknu pozitivan utisak o radnoj atmosferi.

Dobrodošle su i lične sitnice zaposlenih, dokazi da je to firma koja vrednuje porodične vrednosti i unosi vedar duh u poslovanje. Čak i minimalna promena poput brave za vrata je dovoljna da se da pozitivan signal o uspešnom i stabilnom poslovanju.

Idealna kancelarija je ona u kojoj odiše pozitivna radna atmosfera i srdačan pristup prema svakom posetiocu. Profesionalno ponašanje je važno, ali kancelarija ne mora biti sterilan prostor da bi se ostavio takav utisak. Naprotiv, kreiranjem pozitivnog poslovnog okruženja se dobija mnogo više na samo promociji nego sa strogim nastupom.

 

КатегоријеRazno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *