Kako da odaberete savršenu ugaonu garnituru

Ugaone garniture jesu onaj komad nameštaja koji je 2 u 1 – ne samo da su praktične na više nivoa, već su i jako atraktivne pa samim tim predstavljaju obavezan deo svačijeg doma. Ugaone garniture na pravi način mogu da ukrase vašu dnevnu sobu zahvaljujući svom obliku i izgledu (na raspolaganju su vam razni dezeni i boje, sa ili bez ukrasnih jastuka i slično), a predstavljaju i pravi način za opuštanje i uživanje kako preko dana, tako i uveče. Svakako, ugaone garniture su dovoljno velike i prostrane da se možete ispružiti na njima, pa tako one lako mogu zameniti i krevet što je naročito korisna stavka u slučaju iznenadnih gostiju. Ugaone garniture su odličan izbor za nešto manje stanove jer efikasno menjaju dvosede, trosede, fotelje… Dovoljan vam je samo ovaj jedan komad nameštaja!

No, da ne dužimo više, navodimo vam nekoliko saveta kako da pronađete svoju ugaonu garnituru iz snova.

Idealna veličina i oblik

Pre kupovine svakako treba odlučiti šta je to što ćete da kupite. Ima mnogo ugaonih garnitura, a vi treba da pronađete svoj savršen model. Uradite mannje istraživanje i pogledajte šta se nudi na tržištu, a pre nego što napravite najuži izbor ugaone garniture, odlučite u kom delu vašeg doma će garnitura stajati, koje dimenzije su vam potrebne, koji oblik vam odgovara i slično. Dakle, ugaona garnitura treba najpre da odgovara vašem domu i prostoru u kojem će se nalaziti, a na osnovu toga treba da pravite dalje izbore i donosite odluke.

Brend

Ugaone garniture su razne, baš kao i brendovi odnosno fabrike nameštaja koje ih proizvode. Iako svaka od njih garantuje dobar odnos između cene i kvalieteta, nije na odmet da i ovde napravite mini istraživanje i pronađete proizvođača nameštaja koja ima najbolju ponudu koja naravno odgovara vašim potrebama i mogućnostima. Trebalo bi da mislite na svaki detalj jer ugaone garniture spadaju u skuplji komad nameštaja pa je zato bitno da napravite najbolji mogući izbor. Ono što vredi pogledati kada je reč o ugaonim garniturama je svakako ponuda Atlas nameštaja.

Dizajn

Sledeći kriterijum jeste dizajn – boja, dezen i ostali detalji koji vašu ugaonu garnituru čine savršenom za vaš dom i prostor za koji ste je namenili. Dizajn ugaone garniture treba da zavisi isključivo od vašeg ukusa, ali naš savet je da ipak pokušate da svoj novi omiljeni komad nameštaja prilagodite samoj prostoriji. Ukoliko je vaš dom uređen u minimalističkom stilu i njime dominiraju svedene boje, slobodno odaberite ugaonu garnituru jarke boje, upadljivog dezena, ugaonu garnituru koja će privlačiti pažnju i koja će biti glavna zvezda prostorije. I obrnuto – ako je vaš dom bogat detaljima, bojama i ukrasima, odaberite jednobojnu ugaonu garnituru koja će se na neki način stopiti sa enterijerom.

Cena

Već smo spomenuli da je kupovina ugaone garniture prilično ozbiljna investicija, ali ne dajte da vas to zaplaši. Ako ništa drugo, sigurno je da za svoj dom nećete često kupovati ugaone garniture. Zato je i važno da napravite dobar izbor, a još jedan od kriterijuma kojima se možete voditi u kombinaciji sa ostalima jeste i cena. Odlično bi bilo kada biste naišli na neku akciju ili kada biste makar mogli da isplatite nameštaj na rate, a ovo je još jedan od razloga da redovno pratite šta se dešava po salonima nameštaja. Ponekad je vredno čekati onu pravu ugaonu garnituru!

КатегоријеRazno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *