Kako povoljno urediti stan?

Povoljno, a kreativno urediti stan želja je mnogih. Najprimamljivije su upravo povoljne ideje kako bi se trošak za uređenje stana sveo na minimum. Ali, da li je to moguće?

Svi mi smo bar jednom u životu poželeli da potpuno promenimo izgled enterijera, ali nekome želje nisu bile u skladu sa mogućnostima, pa se od ideja za kompletno uređenje stana brzo odustalo. Zna se da se bez većih ulaganja ne može mnogo toga promeniti u domu, ali ako se spoji lepo i korisno, stan može dobiti drugačiji izgled, a enterijer će biti osvežen. Veća funkcionalnost prostora moguća je bez mnogo ulaganja i bez mnogo radova, tako da  znajte da nije potrebno rušenje zidova, prekrajanje prostora i postavljanje pregradnih zidova kako biste dobili na funkcionalnosti.

Malo truda, malo više razmišljanja, mala ulaganja i dobićete ambijent u kojem možete u potpunosti da uživate i da se opustite. A evo nekih ideja i kako to da uradite.

Dnevna soba kao centralna prostorija svakog doma

Glavno mesto okupljanja porodice i prijatelja i najvažnija prostorija svakog doma jeste dnevna soba. Zato kada je uređenje stana u pitanju, krenite upravo od ove prostorije. Izbacite nepotrebne komade nameštaja, promenite zavese, ubacite nove prekrivače ili pak dodajte neku lampu. Možete dodati neku viseću policu za  knjige ili pak prostor opleminiti novom slikom na zidu.

Grejna tela za male stanove – panelni radijatori

Ako su vam grejna tela glomazna, a želite da ih promenite, onda bi trebalo da razmislite kako će se panelni radijatori uklopiti u vaš enterijer. Naime, panelni radijatori su odlični za stanove manjih kvadratura, jer su malih dimanzija i štede prostor. Uklapaju se u svaki dom, a u prodaji se mogu naći i u različitim bojama. Takođe, panelni radijatori nisu samo za male stanove, jer se savršeno uklapaju u svaki kutak, pa čak i ako živite u velikom stanu, ova grejna tela su odlično rešenje, jer su izuzetne toplotne snage, a i lepo izgledaju. Više o panelnim radijatorima pričitaj na sledećem linku

Kuhinja po vašoj meri

Ako želite malo da preuredite kuhinju, onda prvo osmislite plan za uređenje ovog dela stana. Naime, ako želite da integrišete postojeće kuhinjske elemente i aparate u jednu celinu, onda nađite način kako ćete to najbolje uraditi. Možda ne morate da kupujete dodatne kuhinjske elemente, već postojeće malo bolje složite. Recimo, kuhinjski pribor možete okačiti na zid, a druge elemente spojite ako je moguće kako biste dobili na funkcionalnosti.

Ušteda prilikom uređenja kupatila

A tek uređenje kupatila koliko može da košta, zar ne? Najviše novca uglavnom se izdvaja kako bi se uredilo ili renoviralo kupatilo. U tom slučaju, ako niste pri novcu, onda najpre promenite ono što je najhitnije. Ako je reč o sanitariji, menjajte ono što je najviše dotrajalo i tako redom. Svakako da je najbolje da odjednom uredite kupatilo i da sa njim završite, ali nekada to nije moguće. Zato vam predlažemo korak po korak.

Ukoliko nemate trenutno novca za novu kadu, onda možete pozvati majstora da vam sredi postojeću. Zamenite ogledalo, dodajte nove police, ubacite druge kutuje, ulepštajte prostor, promenite raspored polica, okrečite kupatilo u drugu boju. Sve su to sitnice pomoću kojih možete osvežiti enterijer, a da vas pritom to mnogo ne košta.

КатегоријеRazno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *