Kako urediti stan?

Kada je u pitanju uređenje stanova, šta vas najviše privlači? Da li više volite moderan, luksuzno opremljen stan ili vam se više sviđa da je minimalistički uređen vaš dom? Naravno, svaki čovek je stil za sebe i bira na koji način će svoj stan da uradi, a najvažnije je da se ukućani osećaju prijatno u svom životnom kutku, a šta će drugi da kažu, to je najmanje bitno.

Šta znate o skandinavskom stilu kada se pomene uređenje stanova? E pa ovako. Ako želite da vam stan izgleda vizuelno veće, onda je neizostavna bela boja zidova. Uz kristalni luster i starinski san, al ii šarolike detalje u enterijeru i belu posteljinu u potpunosti ćete ispoštovati pravila koja diktira skandinavski stil. Naime, upravo ovaj stil je veoma zanimljiv kada je uređenje stanova malih površina u pitanju.

Dovoljno je samo da ih primenite u svom domu i problem će biti rešeni. Nećete morati da razmipljate da i ste izabrali dobru boju zavesa ili pravi nameštaj, jer ako je reč o stanu koji ima oko 0 metara kvadratnih, onda će se skandinavski stil savršeno uklopiti.

Mali stan, manji troškovi za grejanje

Nekada troškovi za grejanje nisu u skladu sa površinom vašeg doma, zar ne? Ukoliko ste od onih koji muku muče sa računima za struju ili grejanje tokom zime, onda vam predlažemo da zaboravite na uključivanje TA peći tokom noći dok je povoljnija tarifa, jer su panelni radijatori pravo rešenje za vaš kutak.

Panelni radijatori su u prednosti u odnosu na ostala grejna tela, jer zauzimaju mali prostor, nečujni su, a brzo i lako dostižu željenu temperaturu. Važno je da vaš dom bude dobro izolovan i više neće biti muke oko grejanja tokom zime. Sve o panelnim radijatorima pogledajte na sajtu Rovex.

Skandinavski stil

Da li znate kako su enterijeri malih stanova uređeni u Stokholmu? Nekome će se činiti da je veoma siromašno uređeno, ali upravo u jednostavnom stilu i jeste poenta. Prozori bez zavesa, bela boja koja dominira u čitavom enterijeru i multifunkcionalan nameštaj su pravo rešenje.

Ako se pitate zašto se koristi bela boja za nameštaj i zidove, u skandinavskim zemljama ona je važan i neizostavni deo enterijera zbog osvetljenosti prostora, a na našim prostorima uglavnom se koristi kako bi se vizuelno povećao prostor.

Zanimljivo je da su Skandinavci okrenuti prirodi i da zbog toga najčešće koriste prirodnu teksturu i boje drveća, a za njih tepisi kao da ne postoje. Nameštaj ima jednostavne linije, a uz to je i veoma funkcionalan, što je za male stanove najvažnije.

Kada je uređenje stanova u pitanju kod nas, ako niste sigurni koji komad nameštaja želite da izaberete, neka vam je uvek na umu parola da je manje uvek više. Nekada uređenje stanova baš i nije tako jednostavno kao što se čini, posebno kada govorimo o skanndinavskom stilu.

Zbog male kvadrature neophhodno je svaki detalj pametno isplanirati. Zato iskoristite svaki deo prostora. Recimo, u hodnicima možete okačiti zidne police koje će poslužiti za odlaganje sitnica, a ako u dnevnom boravku nemate mnogo mesta, onda zaboravite na komode za tv koje često veoma glomazne. Uštedu prostora omogućiće vam nasači za tv, a ako uz to izaberete i krevet na rasklapanje ili fotelju na rasklapanje, imaćete dovoljno prostora za sve dnevne aktivnosti.

 

КатегоријеRazno

Један одговор на „Kako urediti stan?“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *