Letovanje u Grčkoj – Iskustva

Svako ko je jednom bio u Grčkoj zna zašto je ona posebna. Zna zašto je grčki vazduh drugačiji, zašto je klima kao stvorena za uživanje u svakom trenutku, zna posebnost svakog mesta u kojem je bio. Posebno našim turistima u sećanju ostaju neverovatni prizori vode, mora, neverovatne prirode i istorije spakovane u neverovatnu celinu. Predivni zalasci sunca se takođe nalaze na listi neverovatno lepih stvari koje možete videti u Grčkoj. Zato, ukoliko niste bili možda je ovo baš godina kada treba da se opredelite za jedno putovanje u Grčku. Nakon tog putovanja, zauvek ćete želeti da joj se vraćate.

Kako do grčke – šta kažu turisti?

Ovde su mišljenja zaista različita, ali postoji mnogo turista koji biraju da kombi prevozom idu do Grčke. Dakle, kombi prevoz do Grčke je jedna od najpopularnijih opcija iz više razloga. Prvo kombi prevoz do Grčke vozi do vaše tačne lokacije odnosno adrese, pa sve do tačne lokacije u Grčkoj. Sada naravno zavisi u koje mesto tačno idete, ali imajte u vidu da nemaju opcije za baš sva mesta u Grčkoj. Ona najpopularnija su uglavnom obezbeđena. Tako da, ako idete u neko vrlo poznato mesto, budite sigurni da ćete moći kombi prevozom. Kombi prevoz do Grčke nije ni toliko skup, s obzirom šta sve uključuje. Turisti kažu da ih je prevoz do Grčke kombijem  koštao nekih 90 evra i da smatraju da se su se te pare apsolutno isplatile. Ovde govorimo o povratnoj karti.

Turisti su oduševljeni plažama

U kojem god delu Grčke da su bili turisti iz naše zemlje su oduševljeni Grčkim plažama. Ne samo plažama generalno, nego su oduševljeni svim onim što te plaže čini. Čudan i neverovatan pesak, predivno plavo i tirkizno more, savršena temperatura vode, uživanje u svakoj sekundi provedenoj na plaži. Klima je takođe odlična, kao što je to već rečeno, naravno malo zavisi i od toga u kojem delu Grčke se nalazite. U principu, turisti kažu da onog trenutka kada su pronašli plažu koja njima odgovara, odnosno plažu koja je za njih najbolja, oni su se stalno vraćali toj plaži. Dakle, pronaći ćete i vi sigurno vašu omiljenu plažu, a možda pronađete i više njih.

Turisti posebno hvale meštane

Pored divnih plaža, prelepog mora, turisti obično govore i o ljudima koje upoznaju na ovim prostorima. Dakle, o meštanima. Kažu da su to vrlo prijatni ljudi, od kojih možete čuti mnogo zanimljvih informacija, ali i koji će vam dati i te kako korisne savete. Posetioci sa naših prostora kažu da su Grci veliki domaćini, da vole da izađu u susret i da su veoma opušteni. Ljudi su ti koji vam pored svih znamenitosti ostaju dugo u sećanju kada se vratite iz Grčke.

Grčka hrana

Naravno, svuda gde odete morate probati i tradicionalnu hranu, baš onu koju pripremaju sami meštani. Na taj način ćete najbolje iskusiti kakvu to hranu Grci jednu. Na ovom linku možete videti najbolje restorane u Grčkoj. Probajte da uživate u njihovoj hrani, da probate što više različitih specijaliteta, da uživate u svakom zalogaju. Turisti kažu da gotovo da ne postoji specijalitet koji im se nije svideo. Možda vam se neki specijalitet toliko svidi, da ćete tražiti i recept, upozorili su turisti, koji već godinama letuju u Grčkoj.Pe

 

КатегоријеRazno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *