Moderna Auto Tehnologija – Rikverc kamere

Tehnologija je veoma uznapredovala, naročito u poslednjih 10 godina. Kao dokaz ove činjenice možemo uzeti dronove poslednje generacije koji prevoze ljude ali i već čuvenog robota koji je dobio državljanstvo u nekoj zemlji. Ljudi sve više koriste tehnologiju kako bi olakšali svakodnevni život i obezbedidili veću efikasnost, ekonomičnost ali i sigurnost u radu. Pa tako, vozila novije generacije imaju fabrički ugrađene kamere za vožnu unazad sa senzorima.

Ove takozvane rikverc kamere ne služe samo da olakšaju vožnju automobila po gradu već i za kombajne, traktore i druge mašine koje se koriste u poljoprivrednoj industriji ali i za kamione i autobuse koji služe za prevoz robe i ljudi.

Rikverc kamere za kamione

Rikverc kamere za kamione su sastavni deo opreme svakog savremeneog kamiona. U prošlosti vozači kamiona su sa strahom prolazili kroz gradske gužve gledajući u nepregledne retrovizore da li su zakačili nekoga ili nisu. Danas kamere za vožnju unazad dosta olakšavaju vozačima kamiona. U svakom trenutku imaju tačnu sliku koliko prostora ima između njihovog kamiona i drugog automobila iza njega. Takođe utovar ili istovar robe je dosta jednostavniji upravo zbog rikverc kamere jer vozač može tačno da proceni kako bi trebalo da se parkira unazad da bi se utovar ili istovar izvršili na njajednostavniji način.

kamere za kamione velteh beograd

Rikverc kamere za poljoprivredne mašine

Kombajn je jedna od najopremljenijiih mašina u poljoprivredi. Kada se uđe u kabinu ove poljpprivredne mašine stiče se utisak kao da se nalazite u avionu. Svi ti dugmići i džojstici prosto zbune nekoga ko prvi put ulazi u kombajn ili traktor. Jedan od tih džostika upravo služi za kontrolisanje rikverc kamere za kombajne i traktore. Rikverc kamere za ove mašine su jedan od najznačajnijih i najpotrebnijih uređaja jer vozaču pružaju potpunu sliku prilikom upravljanja ovom grdosijom.

Rikverc kamere Velteh

Pored obezbeđivanja sigurne vožnje unazad, ove kamere takođe omogućavaju jednostavno podešavanje cevi koje izbacuju žitarice u kamion. Vozač pomoću rikverc kamre može uvek biti siguran da je dobro obradio svaki deo zemlje i ukoliko nije da se vrati i dovrši posao kako treba.

Rikverc kamere za autobuse

Rikverc kamere ne služe samo za vožnju unazad. Pre svega one su izmišljene kako bi vozačima i drugim učesnicima u saobraćaju obezbedili veću sigurnost. Dešava se da vozač zbog nepreglednosti retrovizora ne može da vidi da li su svi putnici ušli u autobus i  krene dok se još uvek putnici ukrcavaju. Rikverc kamere za autobuse pomažu vozačima da vide kako se odvija ukrcavanje putnika u autobus i spreče eventualne povrede putnika.

Poznato je da kada vidimo autobus ispred nas gotovo uvek pokušavamo da ga preteknemo. Ali vozači autobusa ponekad ne mogu da vide da li ima nekoga iz njih nastavljajući da voze tako da nas sprečavaju da ih bezbedno obiđemo. Međutim ukoliko autobus ima rikverc kamere, vozač može da vidi na monitoru da želimo da ga preteknemo i da eventualno uspori ili da se skloni u stranu kako bi obilaženje bilo bezbedno i za putnike u autobusu ali i za nas.

Skoro sva savremena putnička vozila ali i poljoprivredne mašine poseduju rikverc kamere koje im olakšavaju vožnju unazad i obavljanje poslova za koja su i napravljeni. Još jedna od prednosti ovih uređaja je to što iako nisu fabrički ugrađena u vozila mogu se veoma lako i po pristupačnoj ceni ugraditi. Na ovom linku možete videti kako izgledaju i kako se koriste rikverc kamere.

КатегоријеRazno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *