Planirate pokretanje sopstvenog biznisa – put do otvaranja škole stranih jezika

Potreba za učenjem stranih jezika postoji kod većine osoba zbog ritma života koji nameće konstantno usavršavanje.

Neko uči strani jezik kako bi se uklopio u društvo, neko iz hobija, želje da napreduje u određenoj firmi, neko radi upisa na strani univerzitet, a neko usled lične želje za odlaskom u inostranstvo u potrazi za boljom budućnosti. Iz tog razloga, isplativo je pokrenuti školu stranih jezika kao vid sopstvenog biznisa, no, na koji način to možemo postići?

Kako pokrenuti biznis?

Potencijalni klijenti škole stranih jezika biće deca, muškarci i žene srednjeg doba, pa čak i penzioneri, pa prilikom pokretanja biznisa trebate obuhvatiti program koji će moći da zadovolji ciljnu publiku, grupne i individualne potrebe. Škole stranih jezika mogu imati veći izbor jezika kako bi domet klijenata bio sveobuhvatan, i najbolje ih je postepeno uključivati. Možete početi sa engleskim jezikom, a zatim sa najpopularnijim jezicima sveta poput nemačkog, francuskog, španskog i italijanskog. Biznis je relativno lako započeti od nule, a ono osnovno što trebate uraditi jeste odabir lokacije koja je dostupna većini građana, opremanje prostora, fantastičan plan i program, zapošljavanje iskusnog nastavnika jezika, registracija preduzeća i promovisanje. Škole stranih jezika moraju imati isplaniran način obuke i kompetentne nastavnike koji će decu i odrasle pripremiti za polaganje najsavremenijih ispita i dovesti do naprednog znanja koje ispunjava životne ciljeve. Da bi za klijente novootvorene škole stranih jezika važile kao mesto uspešne obuke i kvaliteta potrebno je uložiti ne samo u kvalitetnog nastavnika već i u sam enterijer. 

Uređenje prostora i inventar

Odabrani prostor za školu stranog jezika potrebno je renovirati i uskladiti sa obrazovnom namenom, ali i vatrogasnim i sanitarnim standardima. Elementi iz enterijera ne bi trebali biti jarkih boja kako ne bi tihu aktivnost učenja remetili. Razna pomoćna sredstva i metodički materijali za učenje, najmoderniji računari i projektori, interaktivne table, stolovi i stolice osnova su jezičkih škola. 

Baziranje na pravnu registraciju 

Da bi jedna škola stranih jezika mogla da počne sa radom potrebno ju je pravno registrovati. Ukoliko ste imali u planu da zaposlite profesionalnog nastavnika morate znati da je posedovanje obrazovne licence nešto što je nužno. Mnoštvo papirologije koja pruža informacije o prostoru u kojem će se obrazovna aktivnost vršiti, kvalifikacijama nastavnika i nastavnom planu omogućiće vam da se registrujete kao preduzetnik koji će sa stavnovišta zakona moći da izdaje potvrde, zapošljava osoblje i pruža podršku. Ono što je suštinsko od papirologije jesu razne kopije koje su overene kod javnog beležnika koje potvrđuju identitet preduzetnika, prostor za rad, osoblje i prikladnu obrazovnu literaturu, gotov nastavni plan, zatim potvrde o plaćenim naknadama.  

Ukoliko je sva dokumentacija u redu tada privatne škole stranih jezika mogu dobiti licencu za rad, u roku od nekoliko meseci od podnošenja zahteva. Onda kada ambiciozno angažovanje može da počne – vreme je za promociju.

Oglašavanje koje gradi reputaciju 

Prilikom pokretanja biznisa najbolje je usmeriti se na nekoliko načina oglašavanja. Važno je da opis bude jasan, a pogodnosti koje će privući klijente istaknute. Na primer, možete davati popust za učlanjenja tokom prvog meseca, ili nekoliko besplatnih časova. Trajanje kurseva, lokacija, mogućnost sticanja popularnih sertifikata, starosne kategorije i sve ono što je važno – uz pomoć oglašavanja treba istaći. Reklamni natpisi, vizit karte, oglašavanje putem društvenih mreža, web sajta, radio formata može graditi postepeno reputaciju. 

 

КатегоријеRazno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *