Pomoć kod nicanja prvih zubića: Ćilibarske ogrlice za bebe

Ćilibar je kamen koji budi i podstiče životnu radost, svetlost i toplotu. Vekovima se koristio za zaštitu i sreću. Veruje se da jača imuni sistem, deluje protivupalno i blagoumirujuće. Pospešuje rehabilitaciju i olakšava oporavak posle bolesti.

Ako je Vaša beba uznemirena, plače i stavlja ruke u usta, i lošije spava, to je znak da je počeo rast zubića. Ovaj fiziološki proces može da bude bolan i naporan kako za bebu, tako i za roditelje. Sa ćilibarskom ogrlicom za bebe, možete joj pomoći da potpuno prirodno i bez propratnih kontra-efekata, prođe kroz period nicanja zubića. Koje svi modeli ogrlica za bebe postoje, kao i kako se koriste i održavaju, pročitajte detaljno na sledećem linku.

Ukratko o korišćenju i održavanju ogrlice za bebe

Ogrlicu za bebe od ćilibra, beba može nositi neograničeno. Preporuka je da se ona skine tokom spavanja kako bi beba mogla udobinije da spava. Ono što je jako bitno da ovu posebnu ogrlicu za bebe ne treba prenositi sa deteta na dete, jer svako dete ima svoju posebnu energiju koja samo njemu odgovara. Nošenjem tuđe ogrlice neće imati dobar efekat. Ogrlicu održavate vrlo jednostavno, tako što je jednom dnevno isperete kroz mlaku tekuću vodu i ostavite na suncu kako bi se napunila sunčevom energijom koja je delotvorna. Ćilibarska ogrlica će znatno ublažiti neželjena dejstva nicanja zuba kod Vaše bebe, doprineće većem spokoju kako Vaše bebe tako i Vas kao roditelja.

Nicanje prvih mlečnih zubića

Kada se konačno uspostavi ritam hranjenja, duže noćno spavanje, i roditelji se opuste i počnu da uživaju sa svojim bebama, stiže problem nicanja prvih zubića. Prvi mlečni zubi krću sa rastom negde između petog i osmog meseca, međutim to je individualno za svako dete i može doći do odstupanja. Ako prvi zub ne izađe kasnije, roditelji nemaju razlog za brigu jer je to normalno.

Neželjeni efekti prilkom rasta prvih mlečnih zubića mogu biti različitih vrsta, tako se kod neke dece može javiti povišena temperatura, proliv, pojačana salivacija pljuvačke, bebe su razdražljivije i plačljive, smanjuje im se apetit za hranom, remeti se ritam spavanja. Bebe u ovom dobu imaju veću potrebu da stalno stavljaju ruke ili predmete u usta, zato se mora voditi računa o higijeni u predelu oko usta i ruku. Takođe, vodi se i briga o tome šta deca stavljaju od predmeta u usta, kako ne bi nešto progutala.

Većina roditelja, kako bi ublažila tegobe oko nicanja zuba, odlučuje se za kupovinu ćilibarskih ogrlica za bebe ili gumenih predmeta koje beba može da stavi u usta i masira svoje desni. Na tržištu takođe postoje i gelovi sa kojim bebi možete masirati desni. Jako je bitno da roditelji tokom ovog perioda budu strpljivi, jer nicanje zuba može da potraje i po nekoliko nedelja.

Već nakon izbijanja prvog zuba, treba krenuti sa oralnom higijenom koju naravno moraju da rade roditelji. I to radite najjednostavnije uz pomoć gaze koju ste prethodno natopili vodom, očistite bebinu usnu duplju. Nikakve paste za zube se ne koriste, samo mlaka tekuća voda.

Korisno je za dete da već sa nekih godinu dana krene da pije iz čaše, izbegavajte da detetu dajete kiselo i slatko. Budite dobar primer svom detetu, i oralnu higijenu pretvorite u ritual koji će deci postati uobičajena rutina.

КатегоријеRazno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *