Raspareni nameštaj: kako ga uklopiti u enterijer?

Obično bežimo od toga da imamo neki deo nameštaja ili bilo čega drugog što će odskakati. Plašimo se nekih čudnih, ali zanimljivih promena i vrlo često sledimo trendove, koji su i te kako popularni. Gotovo nikada ne dopuštamo našoj mašti i kreativnosti da odigra neki potez kada je uređenje sopstvenog doma u pitanju.

Pre svega treba da razmislite zašto želite da vam sve stvari budu iste, da se uklapaju savršeno da svake boje budu usklađene sa celokupnim prostorom i da detalji budu pažljivo birani. Ukoliko to volite, onda je to sasvim opravdano. Međutim, ukoliko to radite ukoliko je

Dnevna soba – mesto za eksperimentisanje sa rasparenim nameštajem

Dnevna soba je definitivno mesto gde možete da se igrate sa rasparenim nameštajem. Dakle u dnevnoj sobi se uglavnom nalaze i ugaone garniture i fotelje i kreveti različitih vrsta. U svakoj drugoj prostoriji uglavnom imamo jedan dominantan komad nameštaja i to je uglvanom krevet za spavanje, pa nemamo baš mnogo prostora da se igramo sa drugim tipovima nameštaja. Međutim, u dnevnoj sobi je to lako. Zašto bi na primer ugaona garnitura morala da bude ista kao i fotelje. Zašto ne razmislite o tome da u vašu dnevnu sobu unesete dve sasvim različite fotelje.I ovde ne mislimo samo na različite model fotelja, već i na različite boje fotelja. Ovo je naravno samo predlog za sve one koji vole da eksperimentišu i koji vole boje i sve ne nesavršene kreativne ideje. Takođe, ugaona garnitura može da bude obložena raznim bojama ili možete da se odlučite za jastuke raznih boja, koji na primer mogu biti detalj i na vašim foteljama. Veliku ponudu interesantnih ugaonih garnitura možete pogledati na sajtu Atlas Nameštaja. 

Kuhinja – zašto morate da imate iste stolice?

Jedna od jako dobrih ideja jeste da za kuhinjskim stolom budu stolice koje su različite. Ovo obično može da ispadne vrlo dobro ukoliko kombinujete drvene stolice. Generalno drveni nameštaj može jako dobro da izgleda. Visoke drvene stolice različitih modela će vašu kuhinju učiniti zaista posebnom. Imaćete utisak kao da ste u nekoj bajci. Pa, ukoliko volite ovakav tip i stil, onda vam savetujemo da pokušate. Mnogi se odlučuju i da u kuhinju unesu i neki drugi tip nameštaja, poput fotelja ili nekih određenih sofa. To neko radi zbog nedostatka prostora, a neko zato što mu se jednostavno tako sviđa. Sve je dozvoljeno, samo ako vama odgovara.

Spavaće sobe – nemojte preterivati sa rasparenim nameštajem

Spavaća soba ima jedan krevet i taj krevet zauzima verovatno najveći deo sobe. Dakle, može se tu dodati još neki komad nameštaja, ali ovde zaista treba da budete obazrivi. Naime, gledajte uvek da imate dovoljno prostora u toj sobi i zbog toga nemojte da unosite previše nameštaja. U redu je da unesete jednu ili eventualno dve fotelje, ali tu se završava opremanje nameštajem. Umesto toga, vaša spavaća soba može da ima na primer jednu malu sofu bez bilo kakvog naslona, koja je izrađena od najboljih i najfinijih materijala.

Svi oni koji raspareni nameštaj sa jasnom namerom kupuju kako bi ga rasporedili po stanu, imaju jasnu ideju. Međutim, svi oni koji imaju raspareni nameštaj i ne žele da ga iskoriste, treba da znaju da pratiti trendove ponekad i nije tako dobra ideja. Vaš dom treba da prilagodite vama i ukoliko se vama vaše fotelje, kreveti, ugaone garniture sviđaju onda nemojte da se opterećujete nekim drugim pravilima.

КатегоријеRazno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *