Šta je potrebno da obezbedite svojim radnicima ako želite dobre rezultate i visoku produktivnosti?

Dobri poslovni rezultati cilj su kome teži svaka kompanija. U pogledu poslovanja u rastućem IT sektoru, različit je spektar osnovnih sredstava kojim zaposleni raspolažu. Tu su prestižni, usavršeni računari, uređaji i mašine za različite programerske i druge IT aktivnosti i funkcije. Savršeno opremljene kancelarije, dobra rasveta i komunikacijske mogućnosti, dovele su ovaj sektor do vrhunca razvoja u kome je važno vrednovati pored tehnologije i rad zaposlenih.


Zaposleni su bitan faktor uspeha svakog preduzeća, pa je iz tog razloga važno obezbediti dobru radnu klimu, uz potrebna sredstva, kako bi pružali visoke rezultate i bili što produktivniji. Sve češće, danas preduzeća obezbeđuju različite unapređene uslove zaposlenima, kako bi ih motivisali na rad, zadržali u kompaniji i unapredili njihove sposobnosti.

Nabavljanje hrane za zaposlene – veća koncentracija

Činjenica je da je okvirno radno vreme osam časova dnevno. Međutim, nekada to postane i nekoliko sati više, ukoliko posao zahteva. Da bi radnici bili spremni na prekovremeni rad, ali i više uživali u redovnim aktivnostima, poželjno je obezbediti, pored redovnog obroka i dodatne zalihe hrane. Tu je čokolada koja provereno utiče na rast koncentracije. Napraviti pauzu uz sendvič, kanapee ili pomfrit sigurno je ono što bi svakom radniku odgovaralo da ima kao mogućnost tokom obavljanja različitih aktivnosti. Često je dostava hrane jedno od rešenja ali ne uvek i najbolje.

Predah je uvek dobrodošao, pa je formiranje menzi, kantina i prostorija za redovan obrok, ili kraće pauze veliki plus za preduzeće. Ukoliko to nije slučaj, neka preduzeća organizuju dostavu brze hrane u situacijama kada se sastanci neplanirano oduže, poveća obim dnevnog posla ili dođe do višesatnog prekovremenog rada. Da bi mogućnost za obrok bila na dohvat ruke, bolje je kreirati zajednički prostor za obroke, pa čak i kada preduzeće nije u mogućnosti da finansira te zalihe hrane, da zaposleni imaju priliku da ih formiraju i naprave pauzu. Pored hrane, tu su i zalihe pića, aparati za kafu i druge neophodnosti današnjice.

Zalihe pića – prilika za kratak predah

Posvećivanje pažnje potrebama radnika danas je neminovnost. Da bi bili lojalni, produktivni i efikasni u radu dobro je dati maksimum od svojih mogućnosti da im svaki radni dan bude kvalitetan, ali i ne previše naporan. Postojanje zaliha pića u kompanijama, pored hrane, daje mogućnost da naprave pauzu uz osvežavajući, omiljeni napitak.

Piće je potrebno i kada se organizuju sastanci, kako sa radnicima, tako i sa eksternim stranama. To govori da kompanije vode računa o svim osobama koje svoje vreme provode u okviru nje. Aparati za vodu često se sreću u kancelarijama, hodnicima ili menzama. Dostupnost čajeva i sokova u velikoj meri je pružila mogućnost za obogaćivanje napornih radnih zadataka, pauziranje od obaveza ili njihovo jednostavnije odrađivanje.

Radnici su motivisani, produktivni i zadovoljni radnim uslovima jedino ukoliko opažaju da preduzeće vodi računa o njihovom psihičkom i fizičkom zdravlju i razvijaju motivaciju i zadovoljstvo.

Ispijanje kafe – aparati i kapsule za potpun užitak

Tradicija ispijanja kafe prisutna je svuda – kod kuće, u kafićima, pa i na radnim mestima. Naravno, u ovom trećem slučaju, najčešće u vreme pauze. Mada, da bi se radnici osećali kao kod kuće, danas je rastući trend ispijanja kafe na fleksibilan način, odnosno kada radnici osete potrebu da je vreme da naprave predah od posla.

Zato se često postavljaju aparati za kafu u hodnicima, da bi bili univerzalno dostupni svima i u svakom trenutku. Često je postavljanje i aparata uz nespresso kapsule, pa je mogućnost za različite ukuse kafe enormno porasla, čime se i zadovoljstvo ljudi povećava. Kafa je prilika da se radnici bar na kratko odmore, ispričaju i opuste. Pored navedenog, ispijanje kafe na sastancima, tokom dugih telefonskih razgovora ili poseta je gotovo neizostavno, što govori o njenom značaju za koncentraciju, motivaciju i opuštanje.

Produktivnost radnika je bitan uslov ostvarivanja uspešnih rezultata preduzeća. Kako nije moguće da se ona povećava bez određenih motivatora, različite kompanije koriste metode kako bi uticali na njihovo zadovoljstvo i uspeh u radu. Dostupnost savremenih osnovnih sredstava na poslu, mogućnosti za pauze, ispijanje kafe, obroke, fleksibilno radno vreme i mnogo toga drugog čini se sa ciljem da zaposleni budu zadovoljni, motivisani i spremni na rad.

КатегоријеRazno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *