Šta sve programerska kancelarija treba da ima

Ono što svaka kancelarija treba da ima, bez obzira na vrstu posla koji se u njoj obavlja, svakako su prostor za sastanak, kvalitetni stolovi i stolice za zaposlene, čista i opremljena kuhinja i toalet i ostali elementi koji su neophodni za rad.

Svakom radnom prostoru neophodni su različiti elementi, u zavisnosti od posla koji se u njemu obavlja i broja ljudi koji u njemu radi. Tako i programerske kancelarije imaju potrebu za posebnim sredstvima za rad, a koji su to elementi pročitajte u nastavku teksta.

Moćni računari su neophodni

Logično, računari, bili to kompjuteri ili laptopovi, apsolutno su neophodni za rad programera. Oni bi morali da budu kvalitetni i “jaki”. Mac računari najbolji su za programiranje po mišljenju većine programera. Međutim, neki programeri imaju naviku da rade i na drugim vrstama kompjutera, pa je najbolje pre kupovine ove najvažnije investicije konsultovati se sa njima.

Ono što će programeri bez izuzetka reći je da su Linux i Mac svakako najbolji operativni sistemi za programiranje, pa ukoliko upravo uređujete programersku kancelariju, u troškove treba sračunati i kupovinu ovih sistema kako bi programeri bili što produktivniji i kako bi davali najbolje rezultate rada.

Dodatna oprema za računare

Sem moćnih kompjutera, jednom programeru je za rad potrebno najmanje dva monitora. Bili to laptop i dodatni kompjuterski monitor, ili dva kompjuterska monitora, bitno je da ih je minumum dva. Ovo programerima mnogo olakšava i ubrzava rad omogućavajući obavljanje više radnji istovremeno, pa svakako spada u listu neophodnih elemenata za svaku programsku kancelariju.

Slušalice su takođe neophodne. Programeri uglavnom dele kancelarije, a kako bi mogli da se izoluju i maksimalno skoncentrišu na rad, slušalice im to obezbeđuju. Većina programera najviše voli da koristi kvalitetne “gejmerske” bežične slušalice, ali naravno da “posao” mogu da obave i obične slušalice za telefon.

Većina programera je navikla na rad na touchpad-u ili trackpad-u jer im to omogućava neophodnu preciznost i brzinu u radu, ali nije na odmet i da se u kancelariji nađu miševi ukoliko zatrebaju.

Kvalitetan i udoban kancelarijski nameštaj

Kada govorimo o tome šta sve programerska kancelarija treba da ima, ne smemo da izostavimo da je kvalitetna stolica za kompjuter važna. Poznato je da je programerski posao posao koji se radi iz stolice i da većinu svog radnog veka oni provode satima sedeći za kompjuterima, pa je neophodno, pre svega zbog njihovog zdravlja, omogućiti im što udobniju ergonomsku stolicu.

Ove stolice držaće njihova leđa ispravljenim, pa neće imati bolove u kičmi, a ni ostale zdravstvene probleme uzrokovane nepravilnim položajem kičme zbog prirode svog posla.

Sem ovoga, kvalitetni, veliki stolovi, na kojima ima dovoljno prostora i koji su dovoljno jaki da izdrže svu programersku opremu neophodni su za njihov rad. Ne treba štedeti na ovim elementima jer oni jako dugo traju, a obezbeđuju maksimalnu udobnost i kvalitet rada.

Asesoari za kancelariju koji programerima olakšavaju rad

Puno sitnih i manje sitnih detalja može programerima da dodatno olakša i ulepša rad. Ovde se, pre svega, podrazumevaju razni gedžeti kao što je držač za telefon koji programeru omogućava da bez prekidanja rada prati aktivnosti na telefonu.

Takođe, zaštita za tastaturu, ili navlaka, za razliku od obične tastature omogućava lako čišćenje. Ovaj dodatak ne samo da povećava dugotrajnost tastature, već programeri ne moraju da se brinu ako slučajno prospu tokom rada napitak po njoj (što se često dešava), jer tečnost ne dolazi u direktan kontakt sa tastaturom, a pranje navlake oduzima svega nekoliko minuta.

Obična, bela tabla na zidu mnogo znači programerima. Algoritmi, planovi, šeme i razne druge neopipljive stvari kojima se programeri bave, nekako moraju biti objašnjenje kolektivu, a uz pomoć table i flomastera taj proces je mnogo lakši.

Programeri vole da se igraju tokom rada. Neki vole fidget-cube-ove, neki peščane satove, a neki vrte običnu hemijsku prstima i na taj način oslobađaju energiju i nervozu. Ovo je individualna i lična stvar, pa je najbolje konsultovati se sa programerom pre kupovine “igrački”.

Ne zaboravite da je čist, lepo ostvetljen radni prostor najbitniji, a dobri programeri moći će da rade i imajući samo laptop. Međutim, mnogo je bolje, kako za programera, tako i za vlasnika firme da im omogući što bolja sredstva za rad, jer će to dovesti do obostrane koristi.

КатегоријеRazno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *