Šta treba da znate kada iznajmljujete bubice za ispite?

Ukoliko vam se dešava da prvi put iznajmljujete bubice, onda treba da budete upoznati sa nekoliko osnovnih stvari. Treba da znate na kojim mestima je najbolje da iznajmite, treba da znate od koga uzimate, treba da znate kako se koriste tačno, treba da znate koliko će vas to koštati. Nekada studentima nije lako da donesu odluku da li treba da koristite bubice ili ne. Međutim, kada ste već doneli odluku, onda treba da budete sigurni i da se dobro pripremite. Evo o kojim stvarima treba da vodite računa:

Od koga uzimate bubicu?

Može to biti neki vaš poznanik, može to biti specijalizovana radnja koja se između ostalog bavi i iznajmljivanjem bubica, može to biti neko sasvim nepoznat, ali uvek treba o ovom segmentu da vodite računa. Dakle, od koga ćete uzeti bubicu? Ne treba od bilo koga da uzimate. Ako ne znate nekoga ko iznajmljuje bubice, a ni vaši drugovi ne mogu da vam preporuče, onda je najbolje da odete u specijalizovane radnje i tamo se konsultujete sa nekim ko je stručan. Kada iznajmljujete od nekog nepoznatog, ko se samo time bavi, onda rizikujete. Naime, rizikujete da bubica ne radi dobro, da je pokvarena, takođe i higijenski uslovi se dovode u pitanje. Ako naravno poznajte osobu od koje iznajmljujete bubice i sigurni ste, onda nema nikakvih problema. Ali, ako ne znate, onda ne pokušavajte kod njih, već kod nekoga ko se time već i bavi.

Koje bubice uzimate?

Važno je dakle da znate i koje bubice su vam potrebne. Postoji mnogo vrsta. Ne znači generalno da su neke loše, neke gore, već to samo može da znači da neke vama više odgovaraju, a neke manje. Iz toga razloga, opet je bolje da posetite neke specijalizovane radnje, koje se inače bave prodajom ili iznajmljivanjem ovih bubica, ali i raznih drugih elemenata, kako bi vas oni upoznali sa tačnim specifikacijama i kako biste uz njihovu pomoć pronašli ono što vam najviše odgovara.

Kada iznajmljujete bubicu, ostavljate ličnu kartu

Potpuno je logično da se oni koji vam iznajmljuju bubice moraju osigurati na neki način. A kako drugačije, nego zadržavanjem vaše lične karte. Vi se po vašu ličnu kartu morate vratiti i to je apsolutno jasno. Ovo naravno nije ništa čudno, već želimo da vam napomenemo kako biste znali o čemu se radi i kako se ne biste začudili kada vam u radnji zatraže ličnu kartu. Naravno, onog trenutka kada vratite bubice, vratiće vam se i lična karta. To jednostavno tako ide. Možda će od vas tražiti da ostavite i neki drugi lični dokument. Ali princip je isti. To njima služi kao samo neka vrsta osiguranja.

Koliko bubica košta?

To naravno zavisi od toga koje bubice uzimate. Ali, otprilike, može vas koštati deset ili 15 evra dan. Dakle, uglavnom se iznajmljuje na dan. Inače, ako nekoga poznajte on će vam naravno izaći u susret i onda možete bubicu zadržati i nekoliko dana, čisto kako biste je probali, kako biste proverili da li sve funkcioniše, kako biste se malo navikli na nju i slično. Ipak, ako iznajmljujete u specijalizovanim radnjama onda ćete morati da platite i više dana.

КатегоријеRazno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *