Svi razlozi zašto bi trebalo da vozimo polovne automobile

U Srbiji vlada nepisano pravilo da je kupovina automobila jedna od najvažnijih stavki u životu. Pre svega, to je posle stana i najveća investicija. Zato nije lako doneti odluku i opredeliti se za određeni model. Ono što je glavna nedoumica to je da li kupiti polovan ili nov auto. Mi glasamo za polovan, a evo i zašto.

Bolje kvalitetniji polovan auto, nego nov niže klase

Činjenica je da je najbolja opcija kupovina novog auta najnovije generacije. I da pritom imate dug garantni period. Međutim, osnovna prepreka za kupovinu ovakvog auta je nedostatak finansijskih sredstava.

Zato, da bi se prilagodili situaciji treba izabrati najbolju moguću opciju. A većina poznavalaca automobila će vam preporučiti da uzmete bolji polovan auto, nego novi srednje klase.

Naravno, ovo je odlična opcija ukoliko kupujete polovan auto koji je star nekoliko godina, u idealnom slučaju do 2 godine. Ovakav auto je dovoljno pouzdan, male su šanse da će se pokvariti, a ima gotovo iste karakteristike kao sličan model najnovije generacije.

Ono što bitno razlikuje ovakav polovini auto od najnovijeg modela je razlika u ceni. Naime, polovan automobil možete platiti i do 30 % manje u odnosu na cenu novog. S tim što reč „polovan“ i nije toliko odgovarajuć jer praktično kupujete nov auto.

Što se tiče poređenja sa novijim modelom srednje klase, preporuka je uzeti bolji polovan. Pre svega, reč je o pouzdanosti na putu. Naime, bolje je da imate dobar i pouzdan auto pa makar on bio polovan.

Jeftiniji delovi za automobile

Po pravilu, delovi za automobile najnovije generacije su najčešće i najskuplji. Samim tim, ako uzmete polovan model prethodne generacije, ovakvi delovi za automobile će biti dosta povoljniji. Na taj način možete dosta uštedeti na održavanju svog auta, a imaćete veće mogućnosti da pronađete ovlašćene servisere. Kada je reč o najnovijim modelima, često pojedini serviseri imaju monopol, pa su ovakvi delovi za automobile mnogo skuplji. Veliki izbor auto delova za automobile pogledajte na sajtu Silux.

Proveren kvalitet

Iako ćete se sigurno dobro raspitaiti pre kupovine bilo polovnog, ili novog automobila, pouzdanije informacije možete saznati o kvalitetu polovnih modela. Odnosno, modela koji su nekoliko godina na tržištu.

Naime, kada proizvođači izbace najnoviji model, oni ne mogu u potpunosti sagledati sve potencijalne nedostatke. Zbog toga su prvi kupci praktično i testeri. Na osnovu njihovog iskustva stvara se realna slika kvaliteta vozila. Zato nije čudno što se dešava da nakon izbacivanja jedne serije, model bude povučen iz prodaje zbog negativnog iskustva vozača.

Sa druge strane, o modelima koji su na tržištu već nekoliko godina više se zna. O njima se relativno lako možete raspitati, a onda na osnovu iskustva drugih odličiti se za kupovinu. Važna stvaka je svakako i to koliko koštaju delovi za automobile. To ćete lakše saznati za starije, nego za najnovije modele.

Naravno, pored svih prednosti koje smo naveli, polovni automobili imaju i svoje mane. Pre svega, već su voženi, pa samim tim prilikom kupovine nikad nećete imati realnu sliku stanja automobila. Jer, tek kada ga kupite i počnete da vozite uočićete neke nedostatke.

Ono što svakako preporučujemo to je da pre kupovine auto odvezete na pregled u ovlašćeni servis kako biste dobili što realnije stanje automobila.

КатегоријеRazno

Један одговор на „Svi razlozi zašto bi trebalo da vozimo polovne automobile“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *