Televizija i Internet – jedno bez drugog ne ide!

Kako biste najjednostavnije objasnili šta je Smart TV?

Pametni televizor, televizor najnovije generacije ili?

Ukratko rečeno, Smart TV je uređaj koji ima ugrađen hardver pomoću kojeg se može pristupiti Internetu i drugim online servisima i uslugama. Danas preko televizora možete gledati video klipove na zahtev, pristupiti društvenim mrežama i drugim specifičnim aplikacijama.

Uređaj pomoću kojeg su uspešno integrisani širokopojasni Internet, mobilno orijentisan hardver i web tehnologija sada može da se nađe u mnogim domovima, jer Smart TV je dostupan svima. Ovakvi televizori svojom funkcionalnošću pariraju kompjuterima, a zahvaljujući svojoj specifičnoj primeni sada je gledaocima dostupno pretraživanje filmova, fotografija i drugih sadržaja na web pretraživaču.

A setimo se samo pre desetak godina kada su se na tržištu pojavili novi TV aparati. Nismo mogli ni da slutimo da će tehnologija toliko da napreduje, zar ne?

Da li je popravka televizora novije generacije moguća?

Da, naravno da je moguća.

Zbog brzoj razvoja tehnologije i proizvođači TV prijemnika moraju da prate trku koja im je nametnuta. Iz godine u godinu se plasiraju novi uređaji sa boljim performansama, ali ni najnoviji TV prijemnik nije imun na kvarove.

Ipak, mnogi su mišljenja da se popravka televizora novije generacije ne isplati, ali procenu treba prepustiti stručnjacima, jer kada odete u TV servis, prvo mora da se dijagnostifikuje kvar, pa se tek onda predlažu moguća rešenja. Ako vam zatreba Tv servis Beograd će vam ponuditi najbolje stručnjake u zemlji koji popravljaju televizore svih generacija.

Najčešći kvarovi kod televizora novijih generacija su:

  • Prekid zvuka;
  • Nema slike, ni tona;
  • Ne može da se poveže na Internet konekciju;
  • Pojava jednobojnih ili crnih linija na ekranu;
  • Zaglavljeni ili mrtvi pikseli.

Nemojte sami procenjivati kvar, prepustite to stručnim licima, jer popravka televizora ne mora da bude skupa. Profesionalci će vamreći kada se popravka televizora isplati, a kada ne, zato dozvolite njima da procene.

Njegovo veličanstvo – Internet

Da bi se koristile dodatne funkcije Smart TV uređaja neophodan je konsantan pristup internetu. Danas mnogi Smart TV aparati imaju na zadnjoj strani kućišta LAN port, ali danas se mogu na tržištu pronaći i modeli koji imaju ugrađene WIFI module ili USB dodatke pomoću kojih mogu brzo i lako da se konektuju na kućni ruter. Bez obzira na sve prednosti koje je moderna tehnologija donela potrošačima, sve smart funkcije koje najnovije generacije televizora imaju nisu moguće bez Internet konekcije.

E pa to i jeste razlog zašto se sve više zahuktava trka između proizvođača softvera i hardvera ove vrste. Proizvođači pokušavaju raznim marketinškim trikovima da privuku kupce, ali ono što je sigurno jeste da vam za bolje performance televizora treba i veća količina novca.

Pored toga, danas je zahvaljujući razvoju tehnologije, pre svega aplikacija, kao i značajnog poboljšanja brzine interneta moguće gledati televiziju preko interneta, na računaru, tabletu, mobilnom telefonu…

Prednosti digitalne televizije

Čini se da se danas TV uređaj i Internet ne mogu tako lako razdvojiti, jer kada je dobra Internet konekcija, onda su mogućnosti gledanja TV sadržaja veće. Ipak, prelaskom sa analognog na digitalni signal digitalna televizija u Srbiji omogućila je veći izbor kanala, mnogo bolji kvalitet zvuka i slike, a tu su i  druge prednosti koje ova televizija danas nudi svojim korisnicima.

Elektronski programski vodič je dostupan, a napredne funkcije poput video kluba, mogućnosti gledanja programa u prethodna 72 sata, kao i i snimanje i pauziranje sadržaja, ali i mogućnost slušanja radio kanala preko tv prijemnika doprineli su da digitalna televizija postane naša stvarnost. Ali, da li u ovom digitalnom dobu moderni televizor može da zakaže?

Prednosti Interneta

Razvoj informacionih tehnologija kao i njegovo međusobno preplitanje sa širokom rasprostranjenosti materijala doveli su do toga da se audio i video sadržaj više ne čuva samo u računaru i telefonu, već su dostupne online platforme za čuvanje ovakvog sadržaja. Velike internet muzičke biblioteke na samo klik su od nas, a određene TV kanale, muzičke spotove i filmove možemo gledati u svakom trenutku samo ako imamo Internet konekciju i određenu aplikaciju. Internet radio je takođe dostupan, pa se tako sluša muzika, vesti se čitaju online i sve ide hodu, sve je u pokretu.

Čini se da je nastupila velika Internet seoba, jer sada multimedijalni sadržaj ne moramo samo a čuvamo na računaru, a pritom više ne morammo da sedimo u kući i da gledamo slike ili da pretražujemo i uživamo u omiljenoj muzici. Sve nam je tu, spakovano u uređaju veličine 10 cm i na samo nekoliko klikova od nas.

КатегоријеRazno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *