3 jednostavna načina da pripremite telo za leto

Jedan od definitivno najvećih ciljeva većine kada dođe proleće jeste kako smršati i pripremiti telo za leto i odmore. Načina je zaista mnogo, od toga da se reguliše ishrana, uključi neka manje ili više naporna dijeta, te da se uz sve to pridoda i fizička aktivnost. Međutim, i dalje pored svega toga svi tragaju za nekim lakšim načinima da se izgube kilogrami koji su se nataložili tokom zimskih meseci. Magična formula, istina je, ne postoji, sigurno je da se morate pridržavati nečega kako biste izgubili taj višak kilograma, a kombinacija zdrave ishrane i treninga je najbolja, jer time zatežete telo i dobijate savršenu figuru. No, uz sve to, postoje i neke lake, jednostavne navike, koje vam i te kako mogu pomoći u nameri da se konačno otarasite kilograma koji vam smetaju, a koji su se nagomilali u predelu butina, stomaka ili nekog drugog dela tela.

Topla limunada

Jedan od najčešćih saveta kada je u pitanju mršavljenje, detoksikacija organizma, jeste da svakog jutra, po ustajanju, popijete toplu limunadu. Naime, radi se o napitku napravljenom od mlake vode i soka od limuna i to najviše od pola limuna. Ovo nije ona limunada koju smete da zasladite, a budući da u vodi nema mnogo limuna, onda nećete ni osetiti njegovu kiselost, ukoliko vam ne prija ili jednostavno ne volite ukus. Topla voda na prazan želudac pokreće metabolizam, sve procese metaboličke, čime čini da se i samo telo probudi i krene sa svojim normalnim aktivnostima, dok limun, odnosno vitamin C i ostale njegove komponente, ubrzavaju probavu, što za rezultat ima oslobađanje toksina koji se kupe u organizmu, redovnu stolicu, a samim tim se na zdrav i prirodan način gube kilogrami. Naravno, ne tolikom brzinom koliko biste možda želeli, ali nakon nekog vremena ćete osetiti da su kilogrami spali, ali i da imate više energije i snage, zbog čega je ovaj napitak takođe dobar.

Matcha čaj

Svi ste čuli za zeleni čaj i sve njegove dobre strane, posebno kada je u pitanju mršavljenje i detoksikacija organizma. Matcha čaj je posebna vrsta zelenog čaja, koju odlikuje još više beneficija, nego običan zeleni čaj. Korišćenje matcha čaja pomaže održavanju u jačanju imunog sistema, što je njegova najveća prednost, a tu je i velika snaga detoksikacije. Budući da je matcha čaj bogat brojnim antioksidansima i polifenolom, organizam se oslobađa svih slobodnih radikala zbog kojih nastaju razna stanja i bolesti, a to usputno deluje i na nestajanje viška kilograma, koji se i inače stvaraju zbog taloženja brojnih toksina i masti u organizmu. Ovo svakako nisu jedine zdravstvene beneficije matcha čaja, ima ih još i vrlo su važne i korisne, ali sada se fokusiramo na detoksikaciju i proces mršavljenja, u kojem ovaj čaj može imati veliku ulogu ukoliko ga redovno koristite i učinite da postane deo vaše rutine i navike.

Lagana fizička aktivnost

Ukoliko niste neko ko voli trčanje, treninge u teretanama, onda to nemojte raditi, jer će vas samo psihički opteretiti i učiniti bezvoljnim. Ali, neka fizička aktivnost mora da postoji, kako zbog gubljenja kilograma, tako i zbog zdravlja. Stvorite naviku da svakog dana šetate, bar pola sata, te da to bude pola sata posvećenih zdravlju, a samim tim ćete uz tu šetnju osetiti kako gubite kilograme i počećete da se osećate i psihički daleko bolje nego inače.

КатегоријеRazno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *