Dijagnostika intelektualne svojine – koje koristi možete imati od nje?

U skladu sa različitim parametrima i primenom predviđenih metoda, tim stručnjaka pri Zavodu za intelektualnu svojinu Republike Srbije nudi i uslugu dijagnostike intelektualne svojine.

Najjednostavnije bi bilo reći da to podrazumeva od postupak procene intelektualne svojine bilo koje kompanije, a uz maksimalno poštovanje svih zakonskih odredbi.

Zašto je dobro koristiti uslugu dijagnostike intelektualne svojine?

S obzirom na to da mnoge firme i te kako imaju šta da zaštite u smislu intelektualne svojine, te da njihovi advokati imaju pune ruke posla, a posebno ako su u pitanju različiti instituti i istraživački centri, odnosno istraživačke organizacije, te kompanije koje su zadužene za različite projekte.

Kada je u pitanju dijagnostika intelektualne svojine, u principu se radi o usluzi, koja će u velikoj meri olakšati vlasnicima tih kompanija.

Uz primenu diagnostike intelektualne svojine će nadležni u firmama imati sve neophodne informacije, koje će im sasvim sigurno olakšati prilikom kreiranja buduće strategije, pa će svakako na taj način i da svoje poslovanje podignu na viši nivo.

A ono što će vlasnike mnogih kompanija širom Srbije oduševiti jeste to što Zavod za intelektualnu svojinu Republike Srbije uslugu dijagnostike intelektualne svojine nudi potpuno besplatno.

Praktično jedino što je potrebno da vlasnik određenog preduzeća učini jeste da kontaktira zaposlene u okviru ove institucije i da precizira sve detalje sa njima.

Kada se primenjuje dijagnostika intelektualne svojine?

Kao jedan od vrlo važnih ekonomskih faktora razvoja se navodi upravo intelektualna svojina. A s obzirom na to da je vrlo značajna, to bi trebalo probuditi svest kod nadležnih u različitim kompanijama o tome da će im dijagnostika intelektualne svojine i te kako pomoći da unaprede svoje poslovanje i budu konkurenti na tržištu. Sve to će se bez ikakve sumnje vremenom pozitivno odraziti i na ekonomiju cele zemlje.

Naravno da će posle toga advokati konkretne kompanije imati pune ruke posla, jer postupak zaštite intelektualne svojine svakako zahteva angažovanje stručnjaka.

Koje koristi imaju kompanije od dijagnostike intelektualne svojine?

Brojni su benefiti zaštite intelektualne svojine, a do koje će doći stručnjaci koji će biti zaduženi za njenu dijagnostiku.

Bez ikakve sumnje je da će ova usluga pomoći nadležnima u konkretnoj kompaniji da bolje sagledaju prvenstveno u kom stanju se nalazi poslovanje same firme, a zatim i da pronađu najbolji način da ga podignu na viši nivo i to kroz zaštitu intelektualne svojine, na prvom mestu.

Uzevši u obzir da će dobiti sve neophodne informacije i o tome šta bi trebalo zaštititi i uopšteno o detaljima postupka, nadležni u kompanijama u kojima bude izvršena dijagnostika intelektualne svojine bi svakako trebalo da sa pravnom službom pronađu najbolji način za zaštitu, jer će od toga i te kako u budućem poslovanju imati koristi.

Inače ovaj postupak je prilično jednostavan i podrazumeva da će se stručnjaci Zavoda za intelektualnu svojinu upoznati sa samom kompanijom, odnosno sa onim što može da se smatra intelektualnom svojinom i što može da bude predmet zaštite, a zatim će sastaviti izveštaj u pisanoj formi i na taj način isporučiti sve informacije, posle čega bi advokati trebalo da urade svoj deo posla i postupak zaštite sprovedu na odgovarajući način.

21 одговор на „Dijagnostika intelektualne svojine – koje koristi možete imati od nje?“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *