Filmsko veče kod kuće – Saveti za što bolji doživljaj

Kada želimo da pogledamo neki dobar film, više nema potrebe da idemo u bioskop, da čekamo red za kupovinu karte i da planiramo vreme za gledanje filma. Bioskop možemo napraviti i u svom domu. Kućni bioskop uvek vezujemo za neke velike i luksuzne stanove, ali filmsko veče kod kuće možemo da organizujemo u malom stanu,sa malo novca i malo mašte. Sve što je potrebno jeste da budete kreativni, da okupite svoje prijatelje, napravite puno kokica, prepustite se uživanju i neka sjaj Holivuda udje u vaš dom. Evo nekoliko kreativnih ideja kako da napravite savršeno filmsko veče kod kuće.

Izaberite adekvatan prostor

Gde god da imate slobodan prostor u kući, bez obzira da li je to potkrovlje,garaža ili neka prazna ostava, može biti idealno mesto za vaš kućni bioskop. Ako ste od onih srećnika koji imaju neiskorišćen prostor u kuci, prilagodjavanje prostora samo za kućni bioskop je idealno rešenje. Ono što je posebno važno jeste da napravite dobro osvetljenje i dobar kvalitet zvuka. Pored toga, za sedenje možete iskoristiti stare palete i na njih staviti velike jastuke, i na taj način za malo novca omogućiti udobnost.

Ako ipak nemate slobodan prostor u kući samo za bioskop, idealno rešenje je dnevna soba. Vaš veliki televizor okačite na nosač za tv. TV nosač moze biti i pokretan, tako da možete svoj omiljeni film da gledate iz više pozicija. Svi zglobni nosači za tv imaju funkciju pomeranja, kao i nagiba, tako možete da televizor postavite na većoj visini,a po potrebi ga nagnete na dole. Vaš nameštaj i njegov raspored imaju važnu ulogu za pravljenje kućnog bioskopa,ali moramo napomenuti da nosači za tv imaju i mogućnost rotacije, tako da film možete gledati i uživati i u udobnosti svog nameštaja. Uz pomoć nosača za tv, ne remetite organizaciju dnevne sobe.

Dobro ozvučenje je ključno

Da bi u potpunosti uživali u filmskoj projekciji i osetili pravu atmosferu bioskopa, potrebno je i dobro ozvučenje. Danas je na tržištu veliki spektar mogućnosti za kupovinu kućnog ozvučenja. Ako ste za zvuk takav da vam je u kući “zemljotres“, onda možete kupiti velike i jake zvučnike sa moćnim basom. Ili ako ste za neku smireniju varijantu i laganije tonove, možete ugraditi plafonske zvučnike.

Kada želite da osetite pravu atmosferu bioskopa, ozvučenje je veoma važno i treba ga ozbiljno razmotriti. Da bi ste u potpunosti osetili sjaj Holivuda ,nije dovoljno samo gledati u monitor. Uz pomoć zvuka koji će ispuniti svaki kutak vaše sobe, najbolje ćete čuti ono što je režiser hteo da prikaže.

Uživajte maksimalno

Veoma je poznato da je gledanje filma uvek lepše u paru ili sa mnogobrojnim prijateljima. Sve što je potrebno, jeste da nadjete društvo za gledanje filma, napravite puno kokica i naoružate se dobrim filmovima. Kućni bioskop vam daje tu mogućnost, za razliku od pravog bioskopa, što možete da gledate i filmove koje ste propustili a bili su hitovi pre nekoliko godina. Kada izaberete film koji se baš vama gleda u tom trenutku, smestite se u udobnu fotelju i uživajte.

КатегоријеRazno

24 одговора на „Filmsko veče kod kuće – Saveti za što bolji doživljaj“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *