Kako da povežete svoj pametni telefon sa TV-om?

Jedna od glavnih prednosti današnjih, pametnih telefona, često je ta što vam nije potrebno skoro ništa drugo od tehnike kako biste završili brojne poslove. Pisanje mejlova i tekstova, odavno je prešlo na pametne telefone, ali uz to, danas se na njima obavljaju prilično ozbiljni poslovi, kao što je dizajniranje, pravljenje projekata, odnosno, pametni telefoni su preuzeli ulogu koju su nekada u našim životima imali kompjuteri.

Međutim, i pored toga, daleko je bolje i lepše kada je slika veća, jer je tako uverljivija, jasnija, a kada je zvuk jači, pa se često pametni telefoni povezuju sa televizorima. Skoro da ne postoji televizor koji se ne može povezati sa smart telefonom, od pametnih televizora, LCD televizora, pa do onih koje danas nazivamo „sandučarima“. Postoje brojni načini za njihovo povezivanje, neki su prilično laki i brzi, a neki zahtevaju nešto više truda, ali evo šta je ono što se najviše koristi i što je najzastupljenije, kako biste povezali ova dva svoja uređaja kako biste gledali ili slušali nešto, ali i možda igrali igrice i slično.

USB kabl

Jedan od najpoznatijih načina povezivanja dva uređaja, pa tako i pametnih telefona sa televizorima jeste putem USB kabla. Ono što čini ovaj način popularnim najpre jeste dostupnost, jer verovatno ne postoji kuća više koja ne poseduje bar jedan USB kabl. Pored toga, na ovaj način se jednostavno povezuju, jedan kraj USB kabla, HDMI priključk, stavlja se u odgovarajući ulaz na TV-u, dok se mikro USB deo ili USB tipa C priključuje u telefon. Jednostavnije rečeno, HDMI deo ide u port TV-a, dok onaj drugi, manji deo za punjenje telefona ide u telefon, gde se i inače postavlja. Nekada je potrebno da se na telefonu ili televizoru urade određena podešavanja, ali uglavnom su jasna i idu korak po korak, pa se ubrzo dobija potrebna slika i audio prenos.

Nekad se događa da USB kabl nije dovoljan kako bi se povezali pametni telefon i televizor, pa u tom slučaju je najčešće potrebno nabaviti MHL adapter koji ima priključak za telefon, a u njega se dalje priključuju određeni kablovi, najčešće HDMI koji se priključuju u televizor. Svakako, oba ova načina su jako jednostavna i prilagodljiva velikom broju pametnih telefona i televizora, osim što u prvom slučaju imate samo jedan kabl koji koristite, a u drugom slučaju ih je nešto više.

Povezivanje pametnih telefona i pametnih televizora

Postojanje pametnih televizora olakšalo je mnogo toga, pa tako i povezivanje jednog ovakvog televizora sa drugim uređajima. Ukoliko imate smart telefone i pored toga i pametni televizor, bićete pošteđeni svih kablova i drugih vidljivih veza sa povezivanje ova dva uređaja. Ono što je potrebno jeste da i televizor i telefon budu povezani na istu Wi-Fi mrežu, te nakon toga na telefonu odabrati opciju „deljenja ekrana“, koja je kod novijih telefona odmah vidljiva, a kod starijih je potrebno naći je preko aplikacija koje inače poseduju ovu opciju. Nakon toga, sav posao koji ste želeli da radite preselićete na televizor, dok na telefon možete koristiti neke druge aplikacije i raditi druge poslove, ukoliko imate potrebe za tim.

КатегоријеRazno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *