Kako odabrati najbolje espresso aparate za kućnu upotrebu?

Ne morate odlaziti u kafić da biste uživali u espresso kafi. Ovaj legendarni napitak moguće je napraviti i u kutku svog doma. Potrebna vam je dobra oprema, malo nadahnuća i iskustvo kako biste ljubav prema kofeinu podigli na neki sasvim novi nivo. 

Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine aparata za kafu

Naravno, najbolji aparati za kućnu upotrebu mogu se razlikovati, zavisno od toga da li želite napraviti kapućino, omiljeni latte, možda moku ili neku drugu kafu. Da biste skuvali čarobni espresso, potrebno je da sameljete zrna kafe ili da koristite već gotove kapsule. Evo šta treba da imate na umu pre nego što se odlučite za kupovinu aparata: 

Ova oprema nije toliko jednostavna kao što se to čini. Na tržištu se gotovo snakodnevno lansiraju inovativni modeli sa novim performansama. 

Pre kupovine postavite sebi nekoliko važnih pitanja: Koliki je vaš budžet? Koju vrstu kafe najviše volite? Kolika je količina kafe koju dnevno ispijate? Koje su dimenzije kutka u koji želite uglaviti novu espresso mašinu? Ova pitanja će vam pomoći da razumete da li vam je potreban dvostruki kotao, štap za penu, tamper i slično. Ukoliko odaberete espresso aparat sa dvostrukim kotlom – to znači da možete istovremeno kuvati kafu i praviti penu, što je sjajna opcija.

Koji je najbolji aparat za kafu?

Ako su vaš cilj svestrani i definitivno najbolji aparat za kafu za kućnu upotrebu, onda birajte modele od nerđajućeg čelika koji stvaraju dobar krem i penušavost. A zatim, omogućavaju jednostavno čišćenje, imaju dodatne režime za automatsko isključivanje, štede energiju i sadrže nekoliko filtera. Bitno je da model u potpunosti prija vašoj jutarnjoj rutini i načinuživota. Najbolji aparat za kafu, prema tome – biće oni koji odgovaraju vašim potrebama, bez obzira na kvalitet.

Ako često imate goste i želite ih počastiti šoljicom vrhunske kapućino i late makiato kafe, onda možete kupiti Lattissima One automat. Najbolji espresso aparati za kućnu upotrebu i udobnost u domu jesu i Nespresso Atelier, Pixie Electric Titan i Esenza Plus. Koji god da kupite – nećete pogrešiti jer ćete uvek imati svežu kafu, inspirativnog ukusa. A pogotovo onda kada koristite kapsule za espresso.

Zašto je kapsula za espresso toliko važne?

Kao što smo već rekli, za pravljenje espresso kafe potrebno je i mlevenje zrna. Ukoliko nemate dobar aparat za mlevenje ili tamper koji sabija kafu – onda sigurno neće popiti espresso koji će vas oduševiti. Da stvar ne bi bila komplikovana, na tržištu se pojavila jedna inovacija, a to je kapsula za espresso. One sadrže već samlevenu kafu u tačno datim proporcijama – dovoljnim za jedno kuvanje. Ono što ih izdvaja od klasičnih zrna koje je potrebno samleti, jeste i više nego zadržana svežina, ali i kombinacije ukusa. 

Kapsula za espresso može vas oduševiti sa interesantnim aromana žitarica, karamele, voća ili začina. Ne postoji pakovanje koje neće zadovoljiti čula i probuditi još veću ljubav prema kafenisanju. Povoljna opcija je da naručite kapsule za espresso u pakovanju od 50 komada kako ne biste propustili ni jedan jedini dan u mesecu, a da ne uživate u šoljici omiljenog espressa. 

КатегоријеRazno

22 одговора на „Kako odabrati najbolje espresso aparate za kućnu upotrebu?“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *