Kako prepoznati kineske multimedije za auto?

Napredovanje tehnologije dovelo je do toga da aposlutno svaki automobil može da ima multimedije za auto, te da u svom vozilu ima odličnu navigaciju, savršen audio sistem, video sistem i ostalo. Međutim, to napredovanje je sasvim očekivano dovelo i do činjenice da se multimedije za auto, kao i svi propratni elementi, mogu kupiti na raznim stranama.

Od ovlašćenih servisa i distributera, pa sve do raznoraznih i domaćih sajtova, kao i „na crno“, što je čest način kupovine, posebno kod nas. Zato preporučujemo da multimedije kupujete isključivo u standardizovanim radnjama za auto opremu kao što je Velteh Pro.

Svaka kupovina van ovlašćenih distributera ima jednu začkoljicu i lošu stranu, a to je mogućnost da ste naručili zapravo kinesku multimediju za auto, umesto neke željene, a problemi koji se mogu javiti nakon kupovine su brojni.

Karakteristike kineske multimedije za auto 

Sve se češće kupuje multimedija sa navigacijom, pa treba povesti računa da li cena odgovara ovakvom jednom multifunkcionalnom uređaju. Dakle, prvi način da otkrijete o kakvom je uređaju reč jeste cena. Naravno, ako želite kvalitetnu multimediju za auto, onda ste svesni da to nešto više košta, a ako cena nije visoka kao što ste znali i videli, onda se sigurno radi o kineskoj verziji, iako na oko ona ne izgleda nimalo loše ili čak vrlo dobro. Problem se može javiti već pri samoj ugradnji. One su uglavnom standardizovane, što znači da je predviđena za ugradnju u većinu vozila, bez obzira na to koji je model ili marka, dok se često događa da su kineske multimedije nestandarizovane, što znači da ih je teško uopšte ugraditi.

Kod kineskih multimedija za auto slučaj je da postoji višak kablova, ulaza i izlaza, koji na kraju dovedu do toga da većina funkcija nije u redu i ne dovodi do svega onoga što se pri kupovini želeli. Osim toga, kada se radi o nestandarizovanoj multimediji, onda ne postoji način da se one uklope i ugrade, jer ni radio blende neće odgovarati.

Problem sa ugradnjom?

Kada je standardizovana multimedija za auto, ali ne odgovara ipak za određeni automobil, onda postoji mogućnost ugradnje radio blende, nakon čega je problem rešen. Ali i tu treba voditi računa, jer ukoliko uzmete radio blende na neko „sumnjivo“ mesto, može se dogoditi da nećete moći da ih postavite na tablu svog automobila, što opet dovodi do problema povezivanja multimedije za auto. Radio blende inače nisu element koji je skup i koji zahteva veća finansijska ulaganja, pa nemojte ni razmišljati o potražnji van ovlašćenih distributera.

Odgovarajući zvučnici za auto

Česta potreba svakog ko vozi jeste da ima kvalitetne zvučnike za kola, jer skoro svi volimo da slušamo muziku u toku vožnje. Ovo i jeste jedan od najčešćih razloga za ugradnju kvalitetne multimedije za auto, kako bi mogla da se nadogradi dobrim zvučnicima i audio sistemom. Kvalitetni zvučnici za kola jesu nešto skuplji, a kineski proizvodi nude po specifikacijama nekad i bolje uređaje za prilično manje novca. Ali, opet se događa kao i kod multimedija.

Često se dobijaju zvučnici koje je teško povezati na ceo sistem, a i kada se povežu zvuk je najčešće loš ili ubrzo nakon korišćenja postane loš ili uređaji prestaju sa radom. U tom slučaju, vlasnici nemaju kome da se obrate, jer ne postoji način vraćanja ili zamene robe.

КатегоријеRazno

Један одговор на „Kako prepoznati kineske multimedije za auto?“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *