KAKO VREMENSKI RELEJI MOGU DA UBRZAJU VAŠE KUĆNE POSLOVE? 

Vremenski releji služe kako biste neku radnju odložili bez fizičkog kontakta, odnosno kako biste neki uređaj uključili čak I kada niste u kući. Vremenski releji mogu mnogo da vam pomognu u domaćinstvu I treba ih instalirati gde god možete. Zbog toga što mnogo brzo živimo I radimo, ne stižemo nekada da se bavimo stvarima koje su nam jako važne, te ih odlažemo. Međutim, uz pomoć vremenskih releja nećete morati da odlažete. 

BOJLER 

Kako bi se maksimalno uštedelo bojler se uključuje nakon ponoći, u većini slučajeva, jer je tada jeftinija struja, a isključuje ujutru. Koliko puta vam se desilo da zaboravite da ga nakon večernjeg tuširanja uključite? I šta se desi sutradan? Hladna voda, čekanje da se bojler uključi, uključivanje bojlera po skupoj struji. Uz korišćenje vremenskih releja to ne bi trebalo da vas brine. Dakle, samo je potrebno da ga ugradite u prekidač I da podesite tačno vreme. Svake večeri tačno u 00:00 vaš bojler kreće sa radom I vi uopšte o tome ne razmišljate. Zar postoji išta bolje? 

MAŠINA ZA VEŠ

Isti je slučaj i sa mašinom za veš. Možete je podesiti bilo kada. Pripremite je i podesite tačno vreme. Ovo je jako dobra stvar, zato što nekada mašinu uključimo ujutru kada krenemo na posao na primer i onda se desi da veš ceo dan stoji u mašini mokar. Može da povuče različite mirise, pa čak i da se ubuđa ako je osetljiv veš. I onda vam ništa ne znači što ste ga oprali. Tako da možete uz pomoć vemenskih releja da podesite da se mašina uključi dva sata pre nego što se vi vratite s posla. Ili je na primer možete uključiti da radi uveče, ali na primer od 5 da krene i da se završi oko 6 ili 7 kada vi ustajete za posao, kako biste tada raširili veš. Nema potrebe da veš stoji u mašini celu noć mokar ili ceo dan, čekajući vas da se vi vratite s posla. 

TA PEĆ 

Ko ima TA peć, zna koliko je važno da se peć puni. I obično je noću ukljčujemo. Ljudi koji na primer rade noćne smene imaju velikih problema, jer ne znaju kako da uključe peć tačno u 12 posle ponoći. Međutim, uz pomoć vremenskih releja to je olakšan zadatak. Samo je jednostavno podesite da se uključuje tačno u 12:00 svake večeri i ne morate da brinete. Ujutru ćete doći u topao dom i sve će biti u redu. 

CENTRALNA KLIMA 

Koliko je samo ova stavka bitna u toku leta. Ne želimo da naša centralna klima radi tokom celog dana, ali želimo da uđemo u rashlađenu dnevnu sobu. Čekanje da klima ohladi nekada može da potraje, posebno ukoliko je napolju pakleno. Zato vremenski relej i posao je rešen. Podesiti da se klima uključi bar sat vremena pre nego što ćete vi stići u dom i stvar je rešena. Isto to možete uraditi u vašim kancelarijama. Ukoliko ste poslodavac i imate centralnu klimu, obavezno je da prostorija u kojoj rade zaposleni bude dobro rashlađena, kako bi zaposleni tokom celog dana imali maksimalnu koncentraciju. 

КатегоријеRazno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *