Kokosovo ulje kao prirodni kozmetički preparat

Prirodna kozmetika je poslednjih godina uznapredovala i sve je više tražena. Proizvodi koji su na bazi prirodnih sastojaka mnogo bolje deluju, leče, hidriraju i pomažu našem telu. Ipak, koliko god ti proizvodi bili na prirodnoj bazi, sasvim je jasno da se u njima uvek nalazi i ono nešto što nije sasvim prirodno. Zato, u nekim situacijama treba da se okrenete najčistijoj prirodi i pokušate da je iskoristite u službi vašeg zdravlja. Kokosovo ulje je čista priroda u teglici. Ono što je važno da znate jeste da kokosovo ulje možete konzumirati na različite načine, a svaki način će vam služiti. Danas govorimo o dobrobitima kokosovog ulja za negu vašeg tela.

Kokosov piling za telo

Uvek treba da izdvojite vreme za sebe, vreme za uživanje i vreme za opuštanje. Treba dozvoliti telu da se odmori, oporavi i umiri. Ukoliko nemate vremena i mogućnosti da posećujete kozmetičara, onda vam predlažemo savršen način za opuštanje. Kokosov piling za telo se priprema tako što u posudu sipate kokosovo ulje, narendate pomorandžinu koru i dodate šećera. Sačekajte par dana da svaki od ovih sastojaka pusti svoje enzime. Zatim uradite ovaj piling, sačekajte onoliko koliko vama odgovara. Zatim isperite. Koža će vam biti zahvalna, a vaše raspoloženje će se sigurno popraviti.

Kokosovo ulje za negu noktiju

Problem sa noktima i zanokticama gotovo sve žene iskuse u jednom životom periodu. Stres, loša ishrana, nedostatak sna, mnogo poslovnih obaveza dovode do toga da se vaše telo buni, a posledice su, između ostalog, vidljive i na noktima. Nokti se listaju, stvaraju se ranije oko njih, zanoktice predstavljaju sve veći i veći problem, nokti su vam suvi i slično. Kokosovo ulje je lek i za to. Sve što je potrebno jeste da jednom dnevno namažete svoje nokte kokosovim uljem. Namažite cele šake. Nema potrebe da brinete jer će kokosovo ulje sve to lepo upiti, a vašim noktima će ubrzati oporavak.

Skidanje šminke kokosovim uljem

Skidanje šminke vlažnim maramicama, micelarnom vodom, specijalnim kozmetičkim sredstvima nekada zna da iritira kožu. Sve zavisi kakav je vaš tip kože, ali sve i da je najotporniji na sve u jednom trenutku će doći do prezasićenja i izgled vaše kože će pokazati ono što mu smeta. Zato treba malo da napravite pauzu i počnete da skidate šminku kokosovim uljem. Pored toga što će struktura kokosovog ulja veoma prijati vašem licu, šminka će gotovo u jednom potezu biti uklonjena – temeljno i pravilno.

Kokosovo ulje kao maska za kosu

Maska od kokosovog ulja sadrži samo ovaj sastojak. Sve što je potrebno da uradite jeste da nanesete kokosovo ulje na vašu kosu, pre svega krajeve. Preporučuje se da se ova maska drži na kosi celu noć, jer će tako imati bolji efekat.

Kokosovo ulje za zdravije i belje zube

Da, kokosovo ulje vam može pomoći i da izbelite vaše zube, ali i da uklonite kamenac. Sve što je potrebno da uzmete kašiku kokosovog ulja i da je promućkate u ustima. Možete prethodno otopiti maksimalno kokosovo ulje, ali i nije nužno. Za bolji efekat “mućkanje” bi trebalo da traje oko 15 minuta ili više. Treba biti uporan i ponavljati ovaj postupak do 15 dana kako bi rezultati bili primetni.

Kokosovo ulje kao preparat za brijanje

Ukoliko je brijač sastavni deo vaše kozmetičke opreme onda i sami znati kako nekada on može da izazove iritacije na koži, pogotovu u toku leta, kada se intenzivnije koristi. Zato vam preporučujemo da umesto gelova i krema za brijanje koristite kokosovo ulje. U isto vreme hidrirate vašu kožu i sprečavate da se javi iritacija.

 

КатегоријеRazno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *