Konstantno usavršavanje kao preduslov uspešne poslovne karijere

Obrazovanje predstavlja čarobni štapić svake osobe, koji pruža mnogo svakom pojedincu, i nikada to ne može biti oduzeto. Svedoci smo činjenice da je danas obrazovanje osnov za pronalazak mnogih popularnih poslova, realizaciju ozbiljnih poduhvata, i sveukupnu konkurentsku prednost kandidata na tržištu rada.


Uspešna poslovna karijera zahteva ambiciozne pojedince, koji imaju težnju kontinuirano da uče, razvijaju se, pospešuju svoje sposobnosti i veštine, kao i da poslu daju jedno od prioritetnih mesta u svom životu. Formalno i neformalno obrazovanje upravo su put ka uspešnoj karijeri.

Formalno obrazovanje put je za pronalazak posla

Danas se podrazumeva da je za svaki posao tražena određena struka, odnosno srednja ili viša škola, fakultet, neki profesionalni kurs ili drugi vid formalnog obrazovanja. Kandidati koji prolaze prve, ali i kasnije krugove imaju mnogo više šansi za uspešno zapošljavanje i napredovanje ukoliko im je nivo obrazovanja odgovarajući. Formalno obrazovanje podrazumeva diplomu opšte ili stručne srednje škole, univerziteta, master studija ili doktorata. Osobe posvećene karijeri vode računa o tome da imaju što viši stepen obrazovanja, u pogledu boljih platnih razreda na radnom mestu, sticanja značajnijih pozicija i poslovnog ugleda. Poslovni uspeh zahteva stalno učenje, usavršavanje i sticanje novih znanja i iskustava. Međutim, formalno obrazovanje karakteriše ograničenost trajanja, pa je teško proširiti ključna interesovanja. Zato je važan period upravo vreme nakon sticanja diploma, kao i zaposlenja. Pored formalnog obrazovanja, upravo svakodnevno, neformalno je takođe značajno za napredovanje u karijeri.

Neformalno obrazovanje ključ je napredovanja u karijeri

Formalno obrazovanje predstavlja preduslov zasnivanja radnog odnosa i obavljanja aktivnosti predviđenih strukom. Međutim, pored ovog tipa, i neformalno obrazovanje predstavlja važan deo sticanja novih saznanja i iskustva pre i za vreme obavljanja poslovnih aktivnosti. Podrazumeva učenje izvan date forme škola i fakulteta, sticanje novih sposobnosti, veština i informisanja putem različitih obuka, „treninga“, kurseva i seminara. Značaj ovog vida obrazovanja proizilazi iz činjenice da pruža mogućnost svakom pojedincu da se usavršava, razvija i na osnovu toga napreduje.

portrait-young-man-businessman-with-eyeglasses-against-background-office-building_2221-2504

To je posebno važno u domenu oblasti u kojoj je to ključna potreba za uspešnije izvršavanje aktivnosti za koje je zaposleni nadležan, njegovo opšte poboljšanje načina rada i samim tim i zadovoljstvo i preduzeća i zaposlenih osoba. Dostupno je mnogo različitih stručnih i specijalnih seminara, obuka, kurseva, koji se organizuju kako interno u kompanijama, tako i izvan preduzeća. Važan akcenat je da najčešće danas troškove obučavanja radnika uglavnom snose preduzeća.

Na ovom linku https://www.centarzaedukaciju.rs/lokacije/beograd-ns-pro-group/ možete pogledati programe kurseva i treninga jednog od najboljih edukativnih centara.

Vrste neformalnog obrazovanja

Neformalno obrazovanje važan je deo osposobljavanja posebno novih zaposlenih za uspešan rad. Nivo obuka je toliko razvijen, da se organizuju od strane uspešnih predstavnika preduzeća interno, zatim eksterno od strane agencija za ljudske resurse, stručnjaka koučinga, do raznih specijalističkih obuka u inostranstvu. Najčešće se organizuju kursevi stranih jezika i računara, što se smatra osnovnim i polaznim znanjima zaposlenih, čak i na osnovnim radnim mestima sa srednjom školom. Uz to se podrazumevaju uskostručne periodične obuke, u oblasti u kojoj zaposleni radi, da bi se proverila i proširila stručna znanja. Takođe, sve češće se organizuju grupne obuke zaposlenih radi boljih upoznavanja, razmene poslovnih i životnih navika, iskustava i drugih segmenata važnih za dobre međuljudske odnose.

Pored navedenog, mnogi stručnjaci u oblasti upravljanja ljudima realizuju kvalitetne, višesatne ili višednevne „treninge“ u opštim oblastima kao što su: konstruktivne komunikacije, rešavanje konflikta između zaposlenih, upravljanje ljudima, prihvatanje različitog mišljenja, upravljanje emocijama i ambicijama, motivisanost za rad i slično. Spisak neformalnih vidova obrazovanja u pogledu obuka je mnogo dugačak, ali doprinosi sveopštem znanju, snalaženju i reagovanju zaposlenog na pravi način u teškim situacijama. Pored poslovnog uspeha i napredovanja u karijeri, neformalno obrazovanje omogućava poboljšavanje i unapređivanje porodičnog života ljudi.

Formalno i neformalno obrazovanje vrlo su značajni za ostvarivanje poslovnih uspeha, napredovanje, zadovoljstvo i motivisanje za nove izazove. Uspešna poslovna karijera zahteva mnogo kontinuiranog rada, truda, odricanja i posvećivanja poslu i sopstvenom usavršavanju, bez posustajanja. Upravo vidovi obrazovanja omogućavaju da se ljudi dodatno motivišu za rad, ohrabre i steknu znanja koja će im dati korak napred u karijeri.

КатегоријеRazno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *