Lokator za praćenje vozila

Oko planete Zemlje kruži veliki broj veštačkih satelita. Oni oko panete na kojoj smo se rodili i živimo, ne postoje slučajno. Njihova funkcija je praćenje i lociranje objekata koji su statični i onih koji se kreću, što je jako bitno za današnji način života. GPS lokator ili tracker je uređaj kojim se prate i lociraju objekti, vozila, kućni ljubimci ali i ljudi. GPS je uređaj koji prima signale koji mu šalju sateliti koji kruže oko naše planete. On obrađuje informacije koje prima i isporučuje ih onima koji žele da znaju gde se neko ili nešto nalazi u datom momentu. Sa razvojem nauke i tehnologije greške koje može da napravi GPS uređaj su minimalne.

Informacionim tehnologijama je već duže vreme poznat naziv „lokacija“ i sateleitsko praćenje. Novije i luksuznije generacije automobila imaju ugrađeni lokator za praćenje vozila. Cena ovakvih automobila je samim tim i veća.

Međutim GPS tracker za praćenje vozila može se naknadno ugraditi u svaki automobil ukoliko se to želi. Ovaj uređaj može biti vidljiv ali i ne mora, što pogoduje za situacije ukoliko dođe do krađe automobila gde kradljivac ne može da vidi da li u tom vozilu postoji GPS lokator ili tracker. Za samo par sekudni vozilo se može locirati, za to je potreban mobilni uređaj koji ima mogućnost za internet konekcijom i pokrivenost za signal. Bitno je da se naglasi da je cena pristupačna, pa ga mogu prijuštiti i oni sa nešto plićim džepom.

Lokator za praćenje nije univerzalni uređaj, postoje više vrsta a koji tip GPS uređaj ćete odabrati zavisi od toga koje vozilo se prati. Bicikl, kamion, automobil ili brod neće moći da koriste isti GPS.

Tokom dana jako puno razmišljamo o razoraznim stvarima, brinemo i obavljamo mnogo radnji. Automobil je tu da nam olakša muke, ušteti vreme i pruži nam udobnost. Svima nam se dešava ili nam se barem nekada desilo da zaboravimo gde smo parkirali svoj automobil. Onda krene panika, vrtimo se u krug, idemo levo, desno, pomislimo da ga neko nije ukrao ili smo ga možda parkirali gde ne treba i onda ga je pokupio  pauk i tako izgubimo silno vreme dok konaćno pronađemo svoj auto.

Ako se Vam se ovako nešto stalno dešava i izjeda Vas odlično rešenje je GPS lokator za praćenje vozila. Na samo par klika na našem telefonu možete saznati gde je Vaš automobil. Koliko samo pogodnosi i rasterećenosti može da pruži jedan mali uređaj. Njegov značaj je ogroman.

Praćenje bicikla

Vožnja biciklom je zdrava kako za telo tako i životnu sredinu. Međutim, krađa bicikla je dosta česta. Biciklisti pokušavaju na razne načine da zaštite svoju biciklu, ali se krađa ipak na kraju desi. Policija rekto kada uspeva da pronađe biciklu koja je ukradena,  ali zato postoji i lokator za praćenje bicikla i za samo par sekudni uz pomoć pametnog telefona može se utvrditi tačna lokacija. Lokator kojim se prati bicikla je drugačiji od GPS-a kojim se prate automobili. Prednosti GPS lokatora za praćenje je ogromna. Prednosti ovog malog i efiksanoj uređaja su ogromne i treba ih iskoristiti.

КатегоријеRazno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *