Najbolji Antivirus za Windows 7,8 i 10

Imati moćan i vjeran antivirus je veoma važno za bilo koji računar, pametni telefon i tablet. Bez dobre antivirusne zaštite, rizikujete gubitak podataka, novca i privatnog života. Sigurno se pitate kako obrisati virus sa računara ? Esencijalno je da imate instaliran jedan od najboljih antivirusnih programa, kako bi se uvjerili da su vam podaci zaštićeni. Testirao sam više od 10 antivirusnih programa kako bih saznao koji je najbolji među njima.

Znam da će dosta vas zbog ličnog iskustva htjeti da ova lista bude drugačija, ali je opet to sve subjektivno, budući da svako voli drugačije. Prvo sam instalirao BitDefender Antivirus Plus 2017, Kaspersky Antivirus 2017 i Norton Security 2017. Onda sam prešao na Avast Antivirus Pro, Malwarebytes Antivirus, AVG Antivirus 2017 and Avira Antivirus Pro 2017.

Završio sam sa McAfee Antivirus Plus 2017, ESET Nod32 Antivirus 10, Comodo Antivirus, i još nekih… Takođe, možete pogledati koji su to najbolji antivirusi za mobilne telefone.

Kako procijeniti koji je najbolji antivirus?

Izabrati najbolji antivirus nije lagan zadatak. Poredio sam njihove performance u istom okruženju tako što sam koristio nekoliko računara sa sličnim specifikacijama i par virtuelnih mašina sa istim konfiguracijama. Čak i namjerno skidao viruse da vidim koliko će mu trebati da ih detektuje i ubaci u karantin. Ono što nisam testirao je sposobnost antivirusa da izbriše ransomware. Ispod se nalazi lista antivirusa koji su se po meni najbolje pokazali.

BITDEFENDER ANTIVIRUS PLUS 2017

Ako tražite antivirus koji vam pruža najviše zaštite i nije vam cijena bitan faktor, isto tako ne usporava računar niti malo, BitDefender je za vas. BitDefender ima odlične rezultate što se tiče rješavanja problema. Njihovi proizvodi se stalno nalaze među top 3 zahvaljujući njihovoj kvaliteti. Tim koji se nalazi iza ovog popularnog brenda uspijeva da godinu za godinom stvara najbolje antivirusne programe. BitDefenderov Antivirus Plus 2017 ne zauzima puno vaših sistemskih resursa.Još jedna velika prednost je njegova brzina. Nećete imati spor uređaj jednom kada instalirate i pokrenete ovaj antivirus. U poređenju sa svojim rivalima,BitDefender  se pobrinuo da donese bogatu ponudu opcija za njihov najnoviji proizvod. Ransomware zaštita je jedna od tih mogućnosti koje nudi antivirus. Sa ovim antivrusom nećete pogriješiti, jer imaju i sjajnu podršku koja vma je uvijek na raspolaganju za sve vaše nedoumice.

KASPERSKY ANTIVIRUS 2017

Kaspersky je vodeći program u antivirusnoj industriji koji stalno dobija visoke ocjene na nezavisnim testovima zaštite i performansi, dokazujući da je izvrstan kod detektovanja i blokiranja prijetnji  sa interneta. Iako je u pitanju Kaspersky sigurnosni proizvod početne razine, Kaspersky Antivirus ima više mogućnosti od nekih drugih u svojoj kategoriji. Osim odlične zaštite od virusa, Kaspersky ima  i antiphishing. Recovery CD za spašavanje je dostupan u slučaju da je vaš računar tako ozbiljno zaražen da ga treba resetovati pomoću CD. Kaspersky Antivirus je jedan od rijetkih antivirusnih programa koji jednako dobro funkcioniše za svaki operativni sistem Windowsa. Ima i gejmerski mod, tako da vam ne usporava rad igrice.

NORTON SECURITY 2017

Symantec je napravio jedan od najboljih antivirusa. Nalazi se na 3 mjestu na ovoj listi i to sa razlogom. Počevši sa jednostavnom instalacijom   završivši sa dijelom gdje je podrška poboljšana dosta, sve je poboljšano. Svidjelo mi se što je instalacija malena. Tako da antivirus veoma brzo radi, a kao i kod njegovih rivala interfejs je jednostavan. Ono što bi se nekima moglo svidjeti što razlikuje ovaj antivirus je što kada pronađe virus ne smara vas obavještenjima nego ga ubaci u karantin I riješi problem. Jako mali broj antivirusa nudi firewall, ali je ovaj među tim rijetkima.

AVAST ANTIVIRUS PRO 2017

Ako vam ne odgovaraju prva 3 onda je avast možda za vas. Tim se potrudio da napravi antivirus koji će raditi na svim platformama jednako.Ovaj antivirus je jednostavniji od prva 3, radiće ekstra i spavaćete ekstra noću znajući da vas antivirus štiti bez da morate povremeno skenirati ili ažurirati. Performanse su puno bolje, i ne zaostaje puno za svojim rivalima. Isto tako drago mi je što mogu napokon reći da je smanjem broj onih dosadnih obavještenja koja iskaču svaki put kada antivirus uspije prepoznati potencijalnu prijetnju i onda je ubaci u karantin. Naravno još uvijek vam povremeno iskoči, ali se to veoma rjetko desi.

MCAFEE ANTIVIRUS PLUS 2017

Ovaj antivirus nam dolazi od Intela i vrijedi ga držati na oku s obzirom da je neočekivano dobar. Optimizovan je za sve platforme, ali opet je onaj za mobilne uređaje slabiji. Tako da ako planirate imati plaćeni antivirus na telefonu ovaj vam ne treba biti prvi izbor nikako i zato je ovoliko nisko. Svejedno ako planirate koristiti za računar ovaj antivirus je bez obzira jedan od najboljih izbora. Iznenađen sam bio kada je ovaj antivirus uspješno blokirao malware u pokušajima da poremeti računar. Blokirao je i Url-ove koji su bili potencijalni virus. Sve u svemu, dobar antivirus ima svojih nedostataka, ali ako mislite da inače ne ulazite u neke sumnjive predjele interneta, i rijetko kada koristite računar bez da skidate razne programe, ovaj antivirus je za vaš računar.

КатегоријеRazno

Један одговор на „Najbolji Antivirus za Windows 7,8 i 10“

  1. U proteklih 10 godina isprobao sam skoro sve vrste zaštita od IS do samostalnih antivirusnih rešenja.U principu,ako pazite šta radite svaki antivirus na svoj način odreaguje na “štetočinu“ , neki brže i bolje a neki sporije.Na kraju,posle svih mogućih kombinacija zaštite uvek bih se vraćao na dobri stari NOD32 koji se ne primećuje čak ni na kompjuterima sa lošijim performansama(salbiji procesor,malo RAM memorije) i koji je u tom odnosu zaštita-performanse zaista nezamenljiv.Čak vam i ne treba ESS verzija jer antivirus odrađuje sav posao a fantastićno blokira sajtove koji nisu bezbedni itd.Koristim ga u kombinaciji sa Windows vatrenim zidom a kao dodatni malware skener on demand,koristim Malwarebytes sa kojim se NOD32 u potpunosti slaže i dopunjuje u zaštiti.Zaista najbolji antivirus iz mog iskustva u proteklih 10 godina.Svima ga preporučujem a na vama je da procenite.
    Pozdrav svima i svako dobro.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *