Najtraženiji IT poslovi u 2019.

Polje tehnologije je jedno od najnaprednijih te ne čudi činjenica da se sve više ljudi opredeljuje za neki od poslova u IT industriji. Život u digitalnoj eri donosi veliki broj zainteresovanih da upravo ovde pronađu neko zanimanje za sebe i u bilo kom periodu života se odluče za neko od trenutno najplaćenijih zanimanja. Ukoliko ste tek na početku karijere ili želite da promenite svoje zanimanje, postoji veliki broj poslova koji mogu da budu vaša sigurna budućnost. Naravno, svako ovo zanimanje donosi i znatno unapređivanje znanja i razne kvalifikacije koje će vam biti potrebne te je poželjno da krenete sa usavršavanjem na vreme.

Software developeri

Ovo zanimanje ćete najčešće videti u oglasima za posao, ali ono ipak zahteva i dosta znanja i iskustva u radu za koje je potrebno više vremena. Ovde najviše dolazi do značaja ono čuveno kodiranje koje je nepoznanica svima koji odluče kasnije da se upuste u ovaj posao. Otklanjanje potencijalnih grešaka, njihovo uočavanje i rad na poboljšanju, samo su neke od glavnih odlika koje stoje u opisu posla. Za ovo će vam biti potrebna velika koncentracija ali i znanje koje teško da ćete moći sami da usavršite. Upravo zato treba da pronađete kurs koji će biti prilagođen vašem dosadašnjem znanju kako biste bili sigurni da ćete zaista naučiti posao.

Poslvi u IT

Java developeri

Ovaj programski jezik se izučava u pojedinim školama i to predstavlja tek početak i osnovu onoga što vam je potrebno kako biste naučili da se snalazite. Stručnjaci koji se bave ovom vrstom posla trenutno spadaju u najplaćenije developere te je usavršavanje ovog posla jedan od najtraženijih kurseva trenutno. Kako ovaj posao zahteva pravljenje aplikacija, interfejsa i web servisa, potrebno je da prođete kroz nekoliko obuka pojedinačno kako biste bili sigurni da ste u potpunosti savladali sve njegove delove. Najbolji način za uspeh je da krenete da se bavite ovim poslom i uvidite neke od najčešćih grešaka koje se javljaju na samom početku svakog posla.

Poslovi u IT 1

Menadžeri IT projekta

Svi ovi poslovi ne bi bili mogući bez osobe koja vodi ceo projekat i trudi se da sve bude obavljeno na vreme. Takođe, menadžeri su zaduženi za komunukaciju sa klijentom te će vam komunikacijske i jezičke veštine biti potrebne kako biste uspešno obavljali svoj posao. Imajući to na umu, pripremite se na vreme i pronađite koja škola engleskog jezika nudi najbolju pripremu kako biste bili sigurni da možete da se snalazite u pregovorima sa klijentom. Pored toga, moraćete da poradite i na liderskim veštinama jer ovaj posao zahteva i vođenje tima što nije uvek zavidna pozicija. Ovo podrazumeva rad na komunikaciji, rešavanje i pronalaženje problema i medijacija u međuljudskim odnosima.

Analitičari

Ovaj posao zahteva kombinaciju nekoliko veština i snalaženje sa rokovima i velikom količinom informacija koje ćete morati da pregledate i baratate njima stalno. Moraćete da posedujete više programskih veština ali i da znate kako da strateški rešavate probleme i kreirate finalni proizvod prema klijentovim željama. Iako se čini kao jedan od lakših poslova, moraćete da poboljšate i svoju poslovnu stranu jer ćete morati da radite i na istraživanju tržišta kako biste kreirali ciljnu grupu za koju pravite proizvod. Pored svih veština, potrebno je da balansirate između kompanije za koju pravite proizvod i korisnika koji treba da koriste taj proizvod bez ikakvih problema.

 

Visoke plate i rad od kuće jesu glavne prednosti ovih poslova, ali ukoliko želite da stalno napredujete i radite posao koji od vas zahteva stalno usavršavanje i izazovne zadatke, IT industrija je pravo mesto za vas. Ukoliko ste pronašli sebe u nekom od gore navedenih poslova, započnite odmah sa svojom obukom i krenite da vreme sa usavršavanjem potrebnih veština kako biste što pre pronašli prvi posao.

24 одговора на „Najtraženiji IT poslovi u 2019.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *