Novi trend kombinovanja patika i čarapa

Instagram trendovi dokazali su nam da se mrežaste čarape mogu nositi u gotovo svim kombinacijama. Bilo da se radi o elegantnim kombinacijama,  ili o kombinacijama gde se kombinuju kezual patike i mrežaste čarape, ovaj trend je posta pravi hit. Dakle, nikako nećete pogrešiti kupovinom ovih čarapa. Ukoliko imate problem da će te čarape izgledati vulgarno, onda je to već druga stvar.

Morate obratiti malo pažnju na određene detalje i mrežaste čarape neće izgledati vulgarno, već će delovati veoma moderno i trendi na vama i u skladu sa vašim odabranim kombinacijama. Važno je samo da ne preterate. Mrežaste čarape postale su hit još tokom prošle zimske sezone, ali su u ovoj sezoni apsolutno dominantne.

Ne primereno oblačenje u školama

Ovaj trend oblačenja najviše utiče na milenijalce koji su čine najveći broj korisika instagrama. Zato neke srednje škole imaju svoj kodeks obalčenja koji đaci moraju poštovati. To je najčešće situacija u državnim srednjim školama dok je u privatnim srednjim školama situcija nešto drugačija. Naime u srednjim privatnim  školama  deca imju malo veću slobodu nego u državnim.

Takođe i u zavisnosti koja je škola u pitanju pravila mogu biti strožija ili blaža. Pa tako na primer u sportskim privatnim gimnazijama nastavnici ne mogu tražiti od dece da ne nose trenerke ili majce bez rukava (za devojčice) jer je njihov dan ispunjen sportskim aktivnostima. Ili u umetničkim školama, gde je kreativnost na prvom mestu, deci mora biti pružena veća sloboda u oblačenju.

Ovde ćemo vam dati nekoliko ideja kako možete kombinovati mrežaste čarape sa patikama i drugim odevnim predmetima ali tako da izgledate kul i pristojno.

Šta obući uz mrežaste čarape?

Glavno pitanje jeste – šta obući kada želite da nosite mrežaste čarape? Kada se radni o dnevnim varijantama, onda se predlaže jednostavniji stil oblačenja. Dakle, to će biti farmerice, koje su prilično kraće i koje su iscepane na kolenima. To je sasvim u redu i to će biti kombinacija koja je definitivno u skladu sa svim trendovima. Ukoliko ipak želite da iskombinujete mrežaste čarape sa haljinom ili suknjom, onda tu treba da budete malo obazriviji.

Naime, u nekim slučajevima se može dogoditi da to izgleda vulgarno, pretarpano ili što je najgore prejeftino. I ovom slučaju ključ je u jednostavnosti. Znači, jednostavnije haljinici i to po mogućstvu crne. Izbegavajte preuske haljine i generalno uske i previše zategnute haljine, kao i suknje. Birajte šire modele, jer na taj način ćete više biti kul. Sa druge strane, u zimskom periodu možete da odaberete na primer duge vunene tunike, duže džempere i slično. U ovom slučaju to neće delovati nimalo vulgarno, čak će biti apsolutno modno prihvatljivo.

Šta obuti uz mrežaste čarape?

Kada su u pitanju kombinacije koje će se nositi u dnevnim varijantama, onda u obzir dolazi samo ravna obuća. To znači, štikle bi trebalo da izbegavate, kako biste ujedno izbegli i vulgarni efekat. Uz mrežaste čarape najbolje se kombinuju crne kratke čizme. Što kraće čizme – to bolje. Dalje, crne mrežaste čarape možete kombinovati i sa patikama.

Patike se savršeno uklapaju uz ovaj tip čarapa. Možete birati crne ženske patike ili možete izabrati i neku drugu boju. Ovaj tip ženskih patika ne treba da bude previše upadljiv, već mora da bude u skladu sa već spomenutim pravilom o jednostavnosti. Patike treba da budu svedene, da nikako ne budu duboke. Takođe, ono što se savetuje jeste da izbegavate ženske patike na platformu, jer se ovakav tip patika definitivno neće uklopiti uz mrežaste čarape.

Kakve mrežaste čarape odabrati – u boji ili ne?

Za dnevne varijante bi definitivno trebalo izbegavati čarape u boji. Birajte crne čarape, što jednostavnije. Birajte čarape koje imaju veće kocke. Ono što se još savetuje kada su u pitanju mrežaste čarape, to je da ispod njih nosite par običnih providnih čarapa. Pored toga što su praktične i što će vas zaštiti od zime, one će sakriti neke nedostatke na vašim nogama.

Predlog odevne kombinacije za dnevnu varijantu

Kako bismo vam približili šta je to što je prihvatljivo kada su u pitanju mrežaste čarape, koje se nose sa malo opuštenijim kombinacijama, daćemo vam jedan sasvim univerzalan primer. Dakle, kao što je rečano obucite obične čarape ispod mrežastih. Izaberite mrežaste čarape sa širim kockama, nikako sa previše uskim i sitnim.

Što se tiče garderobe, savetujemo da to bude duga siva tunika ili sivi džemper, a može doći u obzir i siva rolka. Taj sivi džemper može na sebi da ima određene detalje. Kada je obuća u pitanju, savetujemo da izaberete kratke crne čizmice, koje nemaju preterano mnogo detalja. Ukoliko želite da obučete mrežaste čarape i farmerice, onda u tom slučaju savetujemo da izaberte patike. Dobro bi bilo da odaberete Nike patike ili Adidas patike, jer će se one najbolje uklopiti i dati vam tu jednu potpuno opuštenu notu.

 

КатегоријеRazno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *