Odaberite odgovarajući USB kabl za vaš telefon

Život savremenog, modernog čoveka ne bi mogao da se zamisli bez prenosivih kompjutera, tableta, a najpre mobilnih telefona.

Pored toga, ne bi moglo sve to ni da se zamisli bez USB kabla. Najpre, prvi Usb kabl napravljen je s namerom da se povežu dva različita uređaja, najčešće su to bili računari ili televizori, zavisno od toga da li se radi o nekim kućnim uslovima i potrebama ili nekim profesionalnim potrebama. Međutim, kasnije kako je sve napredovalo u tehnološkom smislu, a i dan danas napreduje iz dana u dan, tako je i USB kabl dobijao svoje nove namene oblike, pa se sada očekuje jedan standardni USB kabl koji će moći da se koristi za sve uređaje i sve namene. No, pre toga da razgraničimo koje su to vrste USB kabla dostupne i kako se razlikuju po snazi. 

USB kabl tipa A

USB kabl tipa A je nama svima svakako najpoznatiji, budući da ga u svakom domu ima u bar nekoliko komada, jer pomoću njega punimo android telefon, a uz to, koristimo ih za povezivanje telefona sa kompjuterom ili drugim uređajima. To je onaj deo kabla koji ide u adapter punjača ili u računar, tako da je svakako ovo nešto što možemo nazvati standardom.

USB kabl tipa B

USB kabl tipa B je najmanje poznat, budući da se on koristi najviše u profesionalne svrhe, jer uglavnom služi za povezivanje hard diskova i štampača. Mnogo nam je poznatiji u okviru njega mikro USB kabl, odnosno konektor, koji se nalazi na USB kablu, odnosno kraju koji se ubacuje u mobilni telefon, kamere i slično.

USB kabl tipa C

USB kabl tipa C nam je zapravo mnogo poznatiji kao USB kabl za iPhone. Zašto baš ovako? Pa ovo je USB kabl koji se koristi za uređaje ove kompanije, a na oba kraja kabla se nalaze konktori tipa C, što znači da se ide na to da je samo jedan USB kabl potreban za sve prilike, potrebe i namene, kao i same uređaje. Upravo je USB za iPhone taj koji će najverovatnije jednog dana postati svetski standard kada su USB kablovi u pitanju, jedino što presoatej jeste da sve ostale kompanije prihvate ovo kao najbolje rešenje po ovom pitanju.

USB kabl za brzo punjenje

Ono po čemu se još USB kablovi prilično razlikuju, jeste njihova snaga. Najpre, ta snaga se ogleda u mogućnosti da USB kabl ima veći napoj struje, pa samim tim brže puni mobilni telefon, odnosno, USB kabl koji ima mogućnost većeg prenosa podataka u sekundi nego neki drugi. USB kabl za brzo punjenje često izaziva kod korisnika zbunjenost, jer vlada neko mišljenje da ako telefon nije predviđen za njega, onda može da se pokvari. Međutim, ovo je samo neka pretpostavka koja je stvorila mit koji apsolutno nije tačan, budući da se svaki mobilni telefon koji se puni na ovaj način može puniti uz pomoć USB kabla za brzo punjenje, bez ikakve bojazni. Jedina bojazan, da USB kabl, odnosno punjač, mogu pokvariti mobilni telefon prilikom punjenja, trebalo bi da postoji ukoliko je punjač pokvaren ili ima neku drugu smetnju.

КатегоријеRazno

24 одговора на „Odaberite odgovarajući USB kabl za vaš telefon“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *