Polaganjeza B kategoriju: Šta to najviše buni kandidate?

Obično većina ljudi teži da položi vožnju čim se za to stvore zakonski uslovi, odnosno čim osoba napuni 16 godina. Naravno postoje i primeri onih koji su iz nekih razloga sačekali neke starije godine i koji su tek tada odlučili da polažu za B kategoriju. Bilo da imate 16, 26 ili 46 godina, ukoliko ste vozač početnik vaše dileme će verovatno biti iste. Dakle, svi smo poprilično malo nesigurni kada ulazimo u nešto novo. Koliko kod mi imali svest o automobilima ili koliko god da ih mi poznavali, jednostavno, susret sa vožnjom je nešto malo drugačije. Zato na časovima za polaganje za b kategoriju, morate da budete veoma obazrivi, ali pre svega pažljivi i odgovorni. Ukoliko tek planirate da polažete za B kategoriju, pokušaćemo da vam razjasnimo nekoliko dilema:


Da li je potrebno nešto znati pre nogo što se upišete u školu?

Obično su kandidati malo zbunjeni i onda misle da moraju da znaju nešto pre nego što dođu u školu. Dakle, vi ste došli u auto školu da upišete časove za polaganje za dozvolu i apsolutno ne morate ništa da znate kada je u pitanju vožnja. Da pojasnimo malo. Sve što treba da naučite, vi ćete naučiti, s obzirom da je program tako koncipiran da svi kandidati kreću od samog početka. Ako vas naravno interesuje, možete vi da istražujete kada je u pitanju polaganje za B kategoriju. Međutim, nikako se ne savetuje da sami eksperimentišete. Odnosno, da vam bude neprijatno što baš ništa u vezi sa funkcionisanjem kola ne znate i što nikada pre toga niste seli da vozite. Vi dolazite u auto školu s namerom da to detaljno naučite. Zato nema potrebe za prethodnim pripremama i vožnjom kola bez bilo čijeg nadzora ili sa nadzorom nekog ko nije instruktor. Poželjno je da se informišete o pravilima polaganja za vozačku dozvolu iako će vas instruktor svakako uputiti na to.

Kojom brzinom je dozvoljeno da idu?

Brzinu uvek naravno prilagođavate propisima. Vodite računa o saobraćajnim znacima na putu. Naravno, kada budete prvi put seli u auto vi ćete voziti i mnogo sporije nego što je to dozvoljeno. U tom trenutku mislićete da vozite najbrže na svetu, ali vi ćete se u prvim danima zaista kretati malo usporenije od ostalih vozača. To će trajati dok ne steknete rutinu, a onda će vam svakim danom biti lakše. Ukoliko pak mislite da prebrzo vozite, ne sekirajte se, instruktor je tu da vas opomene i da vam kaže da li je vaša brzina prilogđena ili ne. Kao što smo rekli vrlo brzo ćete steći rutinu, pa ćete to moći na kraju i sami d aprocenite.

Šta ako ne budu znali da reaguju

Jedan od najčešćih strahova kada je polaganje za b kategoriju u pitanju jeste strah od toga da kandidati neće znati da se snađu u određenim situacijama. Dakle, da neće znati da reguju, da će pustiti volan, da će im se desiti neka neprediđena situacija. Naravno, to je moguće i to može da se desi i to je realno. Međutim, u početku dok ste još nesigurni tu pored vas će biti instruktor, koji će uvek znati kako treba da se reaguje, a naravno da vas instruktor nikada neće izlagati opasnosti i da će vam se uvek naći tu. Poznato je da instruktori imaju duple komande, tako da apsolutno nemate razloga za brigu. Na sajtu https://www.autonadlanu.com/ možete pročitati još korisnih saveta vezanih za polaganje koji će vam sigurno pomoći da lakše steknete vozačku dozvolu.

КатегоријеRazno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *