Prisluškivači i kako ih pronaći

Najverovatnije prvo što pomislite kada vam neko spomene prisluškivače su tajni agenti u filmovima.

Iako je vrlo zabavno da gledamo takve filmove, tajni agenti zaista postoje i zaista koriste prisluškivače u svom poslu, ali prisluškivače mogu da koriste svi koji to požele. A ako vas, posle gledanja nekog filma, zanima gde sve možete da nađete bubice, nastavite da čitate:

Slika na zidu

Kako što ste toliko puta videli na filmovima, iza slika na zidu se može sakriti dosta toga, a jedna od stvari upravo jeste prisluškivač. Ako se nalazite u hotelskoj sobi možda vas neko prisluškuje. Ako želite da istražite. jednostavno podignite donji deo slike ili sliku skinite u potpunosti. Ako prisluškivač nije vidljiv i dalje, opipajte zadnji deo slike i možda ćete ga naći.

Kuka

Jedno od najlakših mesta gde možete da sakrijete bubicu jeste kuka za kačenje odeće. Ona se najčešće nalazi na mestu sa kojeg može da se čuje šta pričate gde god da ste u sobu. Takođe, kuke postoje u kupatilu tako da je vrlo lako staviti prisluškivač i tamo i imati audio kontakt u svakoj prostoriji vaše hotelske sobe. 

Automobil

Bubice može da se nađe na raznim mestima u automobilu, ali najčešće je to u retrovizoru, u centru automobila. Nekada se može desiti da se prisluškuje auto koji ste iznajmili na odmoru, taksi ili čak i vaš auto, ako neko baš vas želi da prisluškuje. Proverite zadnji deo retrovizora kada ulazite u auto. 

Alarm

Ako ste našli alarm za buđenje u vašoj hotelskoj sobi, na noćnom stočiću možda bi trebali da proverite da li se bubica nalazi tu. Za to će vam najverovatnije biti potreban šrafciger da biste otvorili zadnji deo budilnika. Kada ste to uradili, proverite da li postoji bubica koja liči na maleni mikrofon pored baterija. 

Prisluškivači na čudnim mestima

Prisluškivače ne bi trebali da nalazite ni na jednom mestu, ali gore pomenuti predmeti jesu jedni od najčešćih domova za špijunsku opremu. Pored ovih postoje još puno mesta na kojima možete naći prisluškivače, a ovde ćemo napisati jedne od najčudnijih mesta za koje nikada ne biste očekivali:

  • Utičnica – u svakoj prostoriji u hotelu, kući ili kancelariji možete naći utičnicu. Upravo zato je to mesto koje će retko ko proveriti kada traži ovu spravu. Utičnica mora da se otvori i dobro proveri, što se ne isplati ako niste sigurni da vas neko prisluškuje, jer ćete provesti ceo dan radeći samo to.
  • Osveživač vazduha – u hotelskim soba uglavnom imate ovu spravu i retko kada je primećujete. Možda je pravo vreme da proverite da li vas neko sluša kroz nju. 
  • Hemijska za pisanje – svako od nas svakodnevno koristi hemijske. Ako vi hemijsku u vašoj okolini ne prepoznajete i znate da nije vaša možda je najbolje da je uništite. Bubica je ugrađena u hemijsku i ne može se videti tako da nikada ne možete biti sigurni da li vas neko prisluškuje ili ne.

Sada sve više slušamo kako u našim elektronskim uređajima postoje bubice ili programi koji prate svaki naš šum, pokret ili pretragu na internetu. Treba biti oprezan i voditi računa koje aparate koristite.

КатегоријеRazno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *