Savršena prezentacija nije moguća bez VGA kabla

Imate izazov. Spremili ste savršenu prezentaciju sa fantastičnim vizuelnim efektima. Vaš javni nastup je spreman kao i sadržaj koji ćete ispričati publici koja je ispred Vas. Vaša prezentacija je na računaru, međutim niste sigurni kako da to predstavite tako da bude vidljivo i uočljivo svima. Za to Vam je potreban projektor i VGA kabl.


VGA kabl povezuje Vaš računar sa video projektorom. Za samo par sekundi Vaša prezentacija se sada sa računara desktop-a prenosi na “veliko platno”. Tehnički imate sve što Vam je potrebno računar, svoju prezentaciju, VGA kabl i projektor. Sada na scenu stupate Vi i Vaša veština da što autentičnije i veštije prenesete publici ono što ste sebi postavili kao cilj Vaše prezentacije.

Prilikom javnog nastupa bitno je da budete sigurni u sebe. Samopouzdanje i vera je nešto što se sa Vas prenosi i na Vaš rad i stvaranje predstave o Vama. Vera u samog sebe odaje utisak da ste sigurni i da verujete u to što radite i ka čemu težite. Uspeh je i vera u samog sebe i u ono što se radi, tada je svaki red adekvatno prepoznat i vrednovan.

Živopisnija slika Vašeg omiljenog filma na velikom platnu Vašeg stana?
Obožavate da gledate filmove, serije, crtane filmove, dokumentarce… Preplatnik ste mnogih sajtova za online gledanje filmova ili serija. Volite da vidite živopisniju sliku ispred Vas i da svakodnevno uživate u utisku da se nalazite ispred bioskopskog platna. Kako imati bioskop kod svoje kuće?

To je danas lako. Savremena tehnologija je napredovala i pruža Vam raznorazne vidove pogodnosti. Ono što Vam je potrebano je projektor, VGA kabl, računar i slobodan zid Vaše dnevne ili spavaće sobe gde ćete gledati svoj omiljeni film ili seriju. Za samo par sekundi Vaš životni prostor pretvara se u bioskop Vaših snova.

Sa kojim uređajima se može povezati VGA kabl?

VGA kabl se pored povezivanja sa video projektorom može povezati sa računarom, laptopom, LCD televizorom, monitorom. Njegova primena je široka. Povezivanje je lako. Sa zadnje strane vašeg računara nalazi se prostor za povezivanje VGA kabla sa monitorom računara, televizora ili projektora. VGA kabl sa leve i desne strane ima male šrafove kojima se kabl pričrvšćuje za računar ili monitor.

Povezivanje uređaja sa različitim ulazima

Često se dešava da određeni uređaji imaju različite ulaze što otežava njihovu konekciju. Međutim, rešenje se nalazi u konvertorima i kombinovanim kablovima koji sa jedne strane poseduju recimo HDMI muški deo odnosno izlaz, dok drugi kraj kabla ima takođe muški deo priključka ali recimo VGA tipa.

Projektori novijih generacija poseduju HDMI konekciju koja omogućava prenos digitalnih signala iz laptopa i računara do projektora. Ali recimo stariji modeli računara ili projektora uglavnom poseduju VGA konekciju za šta će vam biti potreban odgovarajući HDMI konvertor koji se može povezati sa VGA kablom. Povezivanje je u principu isto kao i kod kablova istog tipa. Obezbedite odgovarajuću opremu pre održavanja same prezentacije jer klijenti ili poslovni partneri neće slušati izgovore da su kablovi krivi za propali sastanak.

КатегоријеRazno

23 одговора на „Savršena prezentacija nije moguća bez VGA kabla“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *