Šta kada vas više puta obore na polaganju vožnje?

Vrlo mali procenat kandidata položi vožnju iz prvog puta. Greške koje prave vozači početnici nisu strašne, daju se ispraviti i oni ih vrlo verovatno čine zbog treme koja je konstantno prisutna u toku polaganja vožnje. Pre svega treba da shvatite da polaganje za auto nije ništa strašno i da su kroz taj proces svi. Takođe, treba da imate i u vidu da većina ne polaže vožnju iz prvog puta i da to ne govori mnogo o vašim sposobnostima, već samo o trenutnim okolnostima u kojima se nalazite. Na to da li će polaganje vožnje biti uspešno ili ne, ne zavisi samo od vas, mnogo faktora tu može da bude uključeno.

Nije važno koliko vas puta obore – nema odustajanja

Čak i kada iz trećeg, četvrtog ili petog puta ne položite vožnju to nije nikakav znak, niti razlog da treba da odustanete. Uzimamo primer svih onih koji su više od dva puta pali vožnju, jer njihovo samopouzdanje značajno pada. Kada vas obore, to treba da vam da dodatnu snagu, da ćete promeniti ono što ste pogrešili prošlog puta i da ćete na sledećem polaganju voziti bolje nego ikada. Ako odustanete, onda ste pokazali sebi da niste uporni, da se ne borite za svoje ciljeve. Zapamtite da vas niko ne može, sem vas samih, zaustaviti na putu ka uspehu, o bilo kom uspehu da je reč. Naravno da će vas u nekom trenutku to što ste pali vožnju pokolebati, da se nećete osećati prijatno, da ćete stalno preispitivati vaše greške. Ali, već sledećeg dana sedite u kola, izvozite još nekoliko časova i dobro se psihički pripremite za sledeće polaganje vožnje.

Ne svađajte se sa komisijom

Ne možete za sopstvene greške da krivite druge ljude. Komisija se uglavnom od polaganja do polaganja razlikuje, tako da nikada neće da budu uvek isti ljudi. Tek kada shvatite da ste vi jedini koji su odgovorni za uspeh ili pad, onda ćete lakše da prihvatite kada izgubite i bićete spremni da još više učite i vežbate. Svađom nećete ništa postići. Sistem bodovanja na polaganju vožnje je jednostavan i prilično usavršen. Svaka greška nosi po nekoliko poena. Nemojte se ljutiti ako vam komisija ne „progleda kroz prste“, jer su oni tu da zabeleže svaku vašu grešku i da vas opomenu, a to će vam sigurno značiti u budućnosti.

Ne potežite za „vezama“ i sređivanjem polaganja vožnje

Kao što je već rečeno, za svaki uspeh treba da budete zaslužni. Kada idete linijom manjeg otpora moguće je da ćete mnoge stvari da propustite da naučite. Postoje jasni razlozi zašto ste doživeli da budete oboreni nekoliko puta. Znači problem je u vašoj vožnji. A kako se to rešava? Tako što sednete u auto i vozite i vežbate i trudite se da što preciznije i bolje vozite. Kada tražite od nekog da vam završi polaganje vožnje, vi pokazujete da se ne borite dovoljno za svoje ciljeve. Vi pokazujete da želite da idete linijom manjeg otpora. To se kasnije može odraziti i na druge stvari u životu. A često ljudi idu linijom manjeg otpora i kada je polaganje vožnje u pitanju, jer su tako navikli. To je pogrešno i što pre shvatite biće i vama lakše.

КатегоријеRazno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *