Šta raditi kada vam se polomi staklo ekrana na mobilnom telefonu?

Jedan od najneprijatnijih osećaja koji mnogi danas iskuse jeste kada vam mobilni telefon padne ekranom prema podu, betonu, nekoj tvrdoj podlozi, pa kada u trenutku podižete telefon i okrećete ga prema sebi da biste videli da li je i kolika šteta napravljena. Često, s obzirom na to da je ekran celom površinom, šteta postoji, ali njena ozbiljnost je različita, od bezazlene do potpune nemogućnosti korišćenja telefona. 

Prvi i osnovni savet jeste da prilikom kupovine telefona odmah uradite najpotrebnije, a to je da za svoj telefon uzmete zaštitnu, gumiranu masku, te da ekran prekrijete zaštitnim staklom, a ne folijom, jer ćete na taj način u velikoj meri obezbediti telefon prilikom pada, te neće doći do oštećenja ili će ona biti jako mala. Ali, kada telefon podignete s poda i vidite da oštećenje postoji, potrebno je da uradite nekoliko stvari.

Budite pažljivi

Nemojte odmah pritiskati sam ekran, pogledajte da li radi, pažljivo dodirujući, kako biste znali da li je oštećeno samo staklo ekrana ili ekran u celosti. Ukoliko je došlo do većeg „raascvetavanja“ prilikom prsnuća, moguće je da delići stakla otpadaju, pa vodite računa i da se ne povredite, jer se vrlo lako mogu zabosti u kožu. Ono što možete da uradite jeste da nekom lepljivom trakom izlepite ekran ili da ga uvijete u neku maramicu. Ako je oštećenje manje, u vidu nekog prsnuća, možete otići do najbližeg servisa i kupiti zaštitnu staklenu foliju, koja će držati vaše staklo ekrana i tako on može bez problema jako dugo da radi. Međutim, ukoliko je oštećenje veće, ne brzajte do prvog servisa, već nađite neki pouzdaniji, posebno ako je telefon noviji i skuplji, kao što su to neki samsung telefoni, popu modela s8, s8 plus i drugih koji su skorije izašli na tržište.

Zamena stakla ekrana samsung s9 i s9 plus

Ukoliko se pitate da li je zamena stakla ekrana samsung s9 i s9 plus telefona moguća, odgovor je da je sasvim moguća, ali i da je potrebno da nađete pouzdan servis i servisere koji će vam staklo promeniti original novim staklom i neće dalje gledati šta vaš mobilni telefon sadrži. Pre svega, serviser radi dijagnostiku i na osnovu nje govori da li je potrebna zamena stakla ekrana samsung s8 plus telefona ili potpunog ekrana. Zbog toga je potreban pouzdan servis, kako ne bi došlo do toga da vas neko iz neznanja namerno navede na promenu celog ekrana koja je svakako skuplja.

Bitno je da znate da zamena stakla ekrana samsung s9 i s9 plus telefona moguća je u svim onim slučajevima kada vaš telefon reaguje na sve vaše komande, kada reaguje svuda na dodir prsta i ne pojavljuju se crne mrlje preko ekrana. Bez obzira na to koliko i na koji način je samo staklo naprslo, tada se može raditi njegova reparacija ili zamena, tek onda kada telefon ne reaguje na komande koje mu zadajete, onda se ipak radi o oštećenju potpunog ekrana i morate ga podvrći kompletnoj zameni, o čemu će vas svakako iskusni i dobro obučeni serviseri izvestiti.

КатегоријеRazno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *