Vreme prvih zubića

Vaša beba više nije mala i došlo je vreme za prve zubiće. Ne znate na koji način da je smirite, a prepoznali ste sve simptome nicanja zuba. Preporuka za roditelje jeste da izaberu ćilibarske ogrlice za bebe, kako bi ublažili bol deteta, a time i smanjili otok desni.

Ćilibarske ogrlice za bebe se mogu kupiti u svakoj apoteci, a osim što možete da birate koju ćete boju, takođe je širok asortiman oblika i cena, tako da je ponuda prilagođena svačijem budžetu. Međutim, ukoliko mislite da ove ćilibarske ogrlice za bebe nisu rešenje i da ne pomažu pokušajte i na druge načine da smanjite bolove svom detetu.

Trikovi za smirivanje bolova kod deteta

Možete se poslužiti jednim trikom i čistu rukavicu koju koristite za kupanje deteta ostavite u frižider pola sata. Kada se ohladi, ova rukavicaće pomoći da se umanje bolovi kod dece, a i doprineće da kupanje bude zabavno.

Deca uglavnom vole da grizu prste svojih roditelja, jer njihovim oteklim desnima to izuzetno godi. Pokušajte da kontrolišete dete dok grize vaše prste kako ne bi preteralo i povredilo nežnu kožu desni, a vama ostavilo rane na prstima.

U apoteci možete nabaviti, ne samo ćilibarske ogrlice za bebe, već i gel za upaljene dečije desni, koji se preporučuje za bebe koje imaju tri i više meseci. Gel bi trebalo naneti na desni, a on deluje tako što će umiriti bol onde gde je nanet.

Jedan od načina za smanjenje bolova i otoka u desnima jeste i njihova masaža.

Naime, majke treba da obrate pažnju na nežnu kožu bebe i da joj prilagode masažu. Bez obzira da li planirate da koristite prst ili hladnu kašiku za masažu, pažljivo trljajte crvene i otečene desni, sve dok ne primetite da bol popušta. Naravno, beba voli da se mazi i pazi, pa dovoljno ljubavi, nežnosti i pažnje može da učini da se beba oseća voljeno, a ukoliko je dovoljno animirate ona može prevazići nervozu i napetost koja je prouzrokovana rastom prvih zuba.

Ukoliko pak želite da čistite mekane desni vašeg deteta, budite veoma pažljivi. Naime, važno je da se dete ne uznemiri dodatno i da se nervoza ne poveća, jer onda niste ništa uradili. Samo biste tako proizveli kontraefekat. Zato umesto da pokušate desni da očistite dečijom četkicom za zube, mekana gaza je odlično rešenje kojom ćete izbeći moguću dodatnu neprijatnost.

Hrana – lek za sve

Jedan od načina na koji biste mogli detetu da olakšate rast zuba jeste i korišenje hladne hrane. Tako ćete dovesti do smirivanja otoka i olakšati i sebi i detetu buduće dane, a ako je vaše dete još uvek malo i ne može da jede smrznute komade voća, onda se vi snađite pa dobro ohladite voće i dajte detetu da jede. Ako je vaše dete već počelo sa črstom hranom, onda biste mogli da mu date i dvopek.

Zbog svoje hrskavosti i suvoće stvoriće se pritisak na upaljene desni i tako donekle olakšati detetu dalji rast zuba. Ako pak nijedan od ovih načina nije urodio plodom, nisu pomogle ćilibarske ogrlice za bebe, nije pomogla masaža niti hladna hrana, najbolje bi bilo da potražite savet pedijatra i da se sa njim konsultujete o upotrebi lekova za smanjivanje bolova, jer možda je to jedini način da vaše dete oslobodite bolova.

КатегоријеRazno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *