Zubna protetika i kako proći jeftinije

Zubna protetika sanira probleme jednog ili više nedostajućih zuba u vilici i reč je o neophodnoj, ali često i skupoj usluzi, pa je ponekad neophodna pomoć sa strane. Ta pomoć sa strane može da bude u vidu keš kredita iz banke, s kojom možete da se dogovorite o uslovima, kamatama i svemu što je potrebno za podizanje tog tipa kredita. Ozbiljnije popravke ili zamena zuba mogu da budu neugodne, ali ako na vreme krenete sa popravkom – može da bude znatno lakše.

Šta sve spada u zubnu protetiku?

Zubna protetika u svojoj oblasti ima nekoliko zadataka. Ti zadaci obuhvataju pravljenje ljuskica za zube, zubne krunice i mostove, keramičke mostove i krunice, bezmetalne keramičke krune. Pored navedenog, bave se i zubnim protezama. Što se zubnih proteza tiče one se dele na potpune ili totalne zubne proteze i delimične zubne proteze. Takođe, postoje proteze sa zglobnim vezama kao i proteze sa implantima.

Strah od zubara

Ovo je jedan od najraspostranjenijih strahova današnjice. Verovatno, ukoliko biste pitali bar svojih 10 prijatelja – nekoliko bi reklo da ima strah od zubara, garantovano.

Kako se leči strah od zubara?

Suočavanjem sa istim. Morate da se opustite i da razumete da zubar nije bauk, i da je on tu da bi Vam pomogao, odnosno da bi popravio Vaše zube. Potrebno je samo da pronađete idealnog zubara, od kojeg se nećete plašiti. Taj strah nekako opravdan ukoliko je u pitanju dete, ali kada je odrasla osoba u pitanju – to već nije dobro. Treba isto znati, da i kod zubara – Vi ne gubite kontrolu – i da ste Vi sve vreme glavni, jer se zbog Vas i radi čitava stvar. Naravno, ako je stvar teška i ako stvarno ne možete sami da savladate strah – povedite nekoga sa sobom. Zubari često dozvoljavaju svojim pacijentima da nekoga dovedu, jer je na taj način i njima mnogo lakše da rade.

Rasporedite svoj novac pametno

Zdravlje je poslednja stvar na kojoj treba da se štedi. Međutim, činjenica je da su neke usluge preskupe za ljude sa minimalnim primanjima. Ukoliko ne posedujete dovoljno novca za stomatološku intervenciju, u tom slučaju  razmotite i opciju da se obratite svojoj banci, odnosno da vidite kakvi krediti su vam na raspolaganju.

U bankama će Vas posavetovati o eventualnim keš kreditima i o načinima njihove otplate. Ovaj kredit nije nikakvo čudovište, on je tu kako bi Vas izbavio iz trenutne neugodne situacije. To nije kredit koji ćete otplaćivai godinama, već najviše godinu dana, ili u nekom razumnom periodu, odnosno onako kako se budete dogovorili sa radnicima u banci.

Ne treba se stideti i ne treba da se bojite da zatražite ovakav keš kredit. U današnjem vremenu sve funkcioniše preko kredita. Od stanova, automobila, pa sve do ovakvih pozajmica koja su neophodne kako biste sredili svoje zube. Jedino što je bitno je to da redovno vršite plaćanje rata za kredit.

Naravno, tu postoji nekoliko uslova pod kojim možete da podignete keš kredit, a to su najčešće lična dokumenta, a u većini slučajeva je potrebna samo lična karta. Na taj način zubna protetika i određene operacije koje se tu izvode mogu da izađu mnogo jeftinije, odnosno, sve ćete moći da isplatite na rate, što je, mora se priznati, mnogo lakše.

Izvor: Stomatološka ordinacija Panakeia

КатегоријеRazno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *